Congresul PPE de la București | Roberta Metsola și-a luat angajamentul ca în mandatul ei România să adere complet la Schengen

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Roberta Metsola, președinta Parlamentului European. Photo source: Roberta Metsola @OfficialFacebook
Roberta Metsola, președinta Parlamentului European. Photo source: Roberta Metsola @OfficialFacebook

În urmă cu puțin timp, Roberta Metsola, președinta Parlamentului European, aflată la București, și-a luat angajamentul ca România să adere la Schengen în timpul mandatului ei. Declarația e o reiterare a poziției înaltului oficial european.

România și Bucureștiul devin azi capitala politică a Europei în contextul summitului PPE, cel mai mare partid european, organizat de PNL la Romexpo.

În cadrul unui eveniment din marja summitului, Roberta Metsola a reiterat angajamentul de neclintit privind aderarea completă a României la spațiul Schengen. Ea a precizat că acest obiectiv trebuie atins în timpul mandatului ei iar România are o susținere majoră în UE pentru aderarea completă. 

Amintim că Austria se opune unui astfel de scenariu, fiind în cele din urmă de acord cu aderarea în etape, în primă fază pe cale aeriană.

„V-am spus că în timpul mandatului meu putem vedea România în Spațiu Schengen. Sunt azi angajată 100% pe acest obiectiv. D decizie foarte importantă va fi luată pe 31 martie 2024, ea nu e completă dar aveți o susținere masivă din partea prietenilor care vă vor ajuta să intrați în Schengen. (...) Din 2007 efortul de transformare a României a fost nemaipomenit”, a conchis Roberta Metsola, președinta Parlamentului European.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel