Summitul Balcanilor la Berlin

H.D. Hartmann |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Deși jocul geo-politic al Uniunii Europene este departe de a asigura stabilitate și prosperitate tuturor țărilor din continentul european, cele din Vestul Balcanilor fiind cele mai vitregite de către dictatul franco-german, iată că la Berlin, Merkel și Macron au chemat la ordine leaderii balcanici.

Evenimentul a fost prezentat de către mass-media obedientă binomului european ca fiind un eveniment istoric, prin care se încearcă revitalizarea relațiilor dintre Serbia și Kosovo. În realitatea excluderea SUA de la summit propune o versiune istorică puțin flatantă celor doi leaderi, unuia căruia i-au ars catedrala din Paris și altuia căruia i se cântă deja Oda Bucuriei, de fericire că pleacă. Merkel și Macron doresc, după eșecurile succesive de a domina politica europeană, să își impună din nou punctul de vedere abisal asupra Serbiei.

Desigur că de aproape doi ani de zile, utilizând și micii foști ca Ponta sau Renzi, cei doi leaderi maximus ai Europei au încercat să impună umilirea permanentă a Serbiei, pentru a crea cadrul de ridicare a unui stat mafiotic și eșuat cum este Kosovo. Având în față alegerile europene, ca test al propriei lor prostiri ideologice, privind la rezultatul sclipitor prin dezastrul absolut produs în Balcani cei doi europeni au primit micii subordonați la Berlin. Realitatea este că atât Kosovo cât și Bosnia Herzegovina sunt două state eșuate politic, economic și social. Ambele state sunt simple fiefuri mafiotizate conduse de leaderi locali corupți (sprijiniți de către una din capitalele binomului european) sau dominate de către baroni ai războaielor care a decimat  fosta Yugoslavie. Nici una dintre aceste entități nu este capabilă să supraviețuiască o zi măcar fără sprijinul ocult al serviciilor de informații din Franța sau Germania, aceste două state fiind sponsorii atît al campaniilor mediatice ciclice și virulente orchestrate împotriva Serbiei cât și nete exportatoare de insecuritate zonală pentru vecinii stabili ca Albania, Macedonia sau Italia.

 

Germania a decis să oblige Serbia

 

Așadar Berlinul, sub drapelul dictatului mediatic și al limbajului de lemn arhicunoscut a decis să oblige Serbia să se supună imperativului economic de a subvenționa entitatea semi-inexistentă Kosovo, dominată de către foștii traficanți de arme albanezi, bine apărați de pașapoarte germane. Pentru a da un semnal de echilibru, Bosnia a devenit un fel de fief francez, dar fără panașul aroganței pariziene (nici nu au cum căci acolo vorbim de un stat eminamente traficant de carne vie și droguri). La Berlin, fără prezența americană, Macron a încercat să explice ca Balcanii de Vest sunt o afacere eminamente europeană.

Deci SUA nu au ce căuta la summit, mai ales că actuala administrație Trump nu consideră Berlinul ca fiind un partener loial. La auzul cuvintelor macroniene, de la Moscova s-a auzit un hohot de râs homeric, având în vedere faptul că duduia Europa nu prea știe pe unde îi sunt granițele. Balcanii de Vest nu pot fi o afacere eminamente europeană pentru simplul motiv că dezmembrarea Yugoslaviei s-a făcut cu aportul decisiv al administrației Clinton, care pentru a scăpa de scandalul Lewinski a distrus federația supraviețuitoare a nazismului și comunismului. Iar Rusia știe acest lucru, așa cum multe țări din Europa o știu. Falsficarea istorie, tipică macroniei de unde provine, nu poate ascunde un adevăr dureros, anume că binomul european este falimentar în ceea ce privește Balcanii.

Pentru DefenseRomania, vorbele unui leader național din Balcani (care a dorit să își păstreze anonimatul) au calificat exact summitul de la Berlin ca fiind bullshit. Simplu spus un fel de rahat cu perje, ceva ce nu ar mai fi, căci nimeni din zonă nu dorește să se bage slugă la doi stapâni. Merkel și Macron sunt bine cunoscuți pentru slaba conducere a Uniunii Europene, rezultatele dictatelor comune fiind peste tot în continent un dezastru politic sau economic de cea mai pură rasă. La summit au participat bine meritații leaderi kosovari și bosniaci, sarbii au fost cam uitați la masa negocierilor iar rezultatele au fost pe măsură. Binomul franco-german a anunțat de la bun început că această întîlnire nu este prilej de obținere a râvnitului statut de candidat la intrarea în UE, astfel că principalul instrument de negociere a fost radiat de pe masă.

Astfel, micii mafioți stipendiați de cei doi europeni au venit să mai înjure o dată Serbia și să mai ceară niscavai parale de la o Germanie din ce în ce mai avară (Merkel este unul dintre cei mai egoiști leaderi pe care Europa i-a avut vreodată) și de la o Franță care nu are nici măcar ce pune pe masa cetățenilor săi, dară mite sa mai dea și la alții. Un astfel de summit desigur devine un eșec anunțat atunci când realizăm că șeful unui guvern de traficanți, cel Kosovar anunța (de parcă avea vre-o importanță ce declara individul) că el refuză propunerea sârbă de a face schimb de teritorii prin care necesarul de securitate al Serbiei să fie asigurat. Germania s-a opus de la bun început unei asemenea soluții propuse de Belgrad pentru că presupune redeschiderea subiectului legitimității statale Kosovo, iar francezii au transmis semnalul atunci când, prin decizia macronului, l-au insultat pe președintele sârb Vucici, la comemorarea unui secol de la finalul Marelui Război.

 

Necesar de securitate

 

Necesarul de securitate sârb devine cu atât mai imperios cu cât Albania are mari probleme interne create de către guvernul sorosist al lui Edi Rama. Artist prin definiție, cu capul în nori și gauchist de caviar, albanez de Paris, Rama a băgat economia Albaniei în pământ. Prieten al lui Victor Ponta, cu care a și lucrat la insultarea permanentă a Serbiei, Edi, cum i se mai spune, nu are capacitatea intelectuală de a ieși de sub ordinele Franței fără a cere voie de la Berlin. Blocat de dubla subordonare (sau tripla, dacă il socotim și pe Soros) primul ministru albanez este atât de vulnerabil încât nu mai știe ce loc de exil să își aleagă. Iar Putin știe acest lucru și exploatează la maximum imposibilitatea ideatică a unui Rama de a răspunde pozitiv și independent dialogului din Balcanii de Vest. Macedonia pare a fi înțeles că Germania a trădat-o (nu ar fi prima țară din Balcani trădată de către Berlin) iar jocul italian pare a redevenii important în mijlocul unui culoar plin de imigranți invitați la Roma, în casa și la masa italienilor, de către binomul european.

Pe fundalul acestor imense crevase politice și scăpări grave de securitate, având în spate calcule politice de doi bani, pozele făcute de cei doi apostoli ai Uniunii Europene fără Europa în ea, devin simple și găunoase minciuni. Căci fără a cere stoparea traficului de droguri co-ordonat de baronii din Bosnia Herzegovina, fără a pune capăt mafiei pedofile din Kosovo și fără a aresta pe traficanții de carne vie, arme și droguri de diferite și minuscule naționalități având pașapoarte germane, pax merkeliana nu va fi în Balcanii de Vest. Unii dintre exportatorii cei mai veroși de insecuritate europeană, micile entități eșuate care formează culoarul balcanic, sunt creația samavolnică a binomului de trist renume franco-german. Pană cînd SUA și Rusia nu se vor înțelege să pună capăt acestei samavolnicii, Balcanii de Vest, oricăt de problemă europeană o consideră macronul de la Paris, nu va fi decăt tragedie a minciunii germane. Iar, ca toate minciunile germane din ultimul secol, aceasta din urmă va fi rezolvată numai de puteri globale cu instinct sănatos și experiență în a învinge Berlinul. Restul, este, așa cum spunea leaderul balcanic, bullshit.

Notă: Intertitlurile aparțin redacției, textul și opinia aparțin autorului

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel