Summit SUA - Coreea de Nord. Donald Trump, întâlnire cu premierul japonez Shinzo Abe

Vladimir Neagu |
Data actualizării: | Data publicării:
Kim Jong Un - Donald Trump
Kim Jong Un - Donald Trump

Premierul japonez Shinzo Abe a plecat miercuri spre SUA, unde va fi primit de preşedintele Donald Trump. Vizita survine înaintea summitului SUA-Coreea de Nord care va avea loc în Singapore săptămâna viitoare, relatează dpa.

Abe şi Trump urmează să se întâlnească joi pentru a discuta cu privire la coordonarea politicilor lor faţă de Coreea de Nord şi reafirmarea cooperării strânse între cele două ţări.

De asemenea, Abe i-ar putea cere preşedintelui american să respingă afirmaţia Phenianului potrivit căreia problema cetăţenilor japonezi răpiţi de agenţi nord-coreeni în urmă cu zeci de ani a fost rezolvată, menţionează agenţia de presă niponă Kyodo, citând surse guvernamentale.

Japonia susţine că Coreea de Nord a răpit cel puţin 17 cetăţeni japonezi în anii '70 şi '80 pentru a-i învăţa pe agenţi nord-coreeni limba şi modul de viaţă japoneze.

Cinci dintre cei 17 au revenit în viaţă în Japonia în 2002. Phenianul susţine însă că opt japonezi au murit şi că ceilalţi patru cetăţeni revendicaţi de Japonia nu au intrat niciodată în Coreea de Nord.

Luna trecută, Coreea de Nord şi-a reiterat poziţia conform căreia problema răpirilor a fost rezolvată.

"Mă voi coordona cu preşedintele Trump în legătură cu problemele privind programele nuclear şi de rachete nord-coreene şi cel al răpirilor, care este cel mai important, şi ca summitul SUA-Coreea de Nord să fie succes", a declarat Abe jurnaliştilor înainte de a pleca sa spre Washington.

Donald Trump urmează să se întâlnească cu liderul nord-coreean Kim Jong Un la Capella Hotel, în Insula Sentosa din Singapore, pe 12 iunie, a anunţat marţi Casa Albă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel