Summit între Kim și Trump. Oficiali din apărare se reunesc astăzi

Vlad Manolache / 01 iun 2018 / 11:08
Kim Jong Un - Donald Trump
Kim Jong Un - Donald Trump

Se fac ultimele pregătiri pentru întâlnirea dintre Donald Trum și Kim Jong Un. Oficiali din domeniul apărării se reunesc pentru discuții despre securitate. 

Înalţi oficiali din domeniul apărării din întreaga lume se reunesc vineri pentru a discuta chestiuni de securitate în regiunea Asia-Pacific, pe fondul creşterii interesului faţă de potenţialul summit dintre preşedintele american, Donald Trump, şi cel nord-coreean, Kim Jong Un, care ar urma să aibă loc în Singapore în mai puţin de două săptămâni, informează dpa.

Detensionarea crizei nord-coreene, temă principală

La summitul anual de securitate Shangri-La Dialogue, care se desfăşoară vineri şi sâmbătă în Singapore, urmează să participe şefi de stat, miniştri ai apărării şi oficialităţi militare de rang înalt din 28 de ţări din Asia-Pacific. Principalul cap de afiş va fi premierul indian Narendra Modi, care va rosti vineri discursul inaugural al reuniunii. Ministrul apărării american, James Mattis, va vorbi sâmbătă despre leadership-ul american şi provocările la adresa securităţii indo-pacifice.

Detensionarea crizei nord-coreene va fi una dintre temele principale ale dialogului, în condiţiile în care Singapore se pregăteşte să găzduiască la 12 iunie negocierile istorice dintre preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un.

O altă chestiune presantă aflată pe agenda reuniunii o reprezintă militarizarea Mării Chinei de Sud. 

[citeste si]

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy