Sudan: Delegații facțiunilor implicate în conflict se întâlnesc în Arabia Saudită pentru pre-negocieri

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Acest lucru a fost confirmat într-o declarație comună a guvernelor de la Washington și Riad, în care „ele îndeamnă ambele părți să ia în considerare interesele națiunii sudaneze și ale poporului său și să se angajeze activ în discuții pentru încetarea focului și încetarea conflictului. "

Delegațiile celor două facțiuni militare în război din Sudan se vor întâlni astăzi în orașul saudit Jeddah, la Marea Roșie, pentru discuții pre-negocieri.

Guvernele Arabiei Saudite și Statelor Unite „îndeamnă ambele părți să ia în considerare interesele națiunii sudaneze și ale poporului său și să se angajeze activ în discuții pentru încetarea focului și încetarea conflictului”.

Cu toate acestea, ambele forțe în război au declarat că vor discuta doar despre un armistițiu umanitar și nu despre încheierea războiului.

Ieri, Forțele Armate sudaneze au confirmat trimiterea delegaților lor în Arabia Saudită pentru a discuta „detaliile armistițiului care urmează să fie prelungit”, deși trimisul special al generalului Fattah al Burhan, Dafallah Alhaj, a spus că armata nu va sta direct la masă cu nicio delegație pe care ar putea-o trimite Forțele de Sprijin Rapid (RSF) „rebele”.

Atât Al Burhan, cât și generalul Mohamed Hamdan „Hemeti” Dagalo și-au dat acordul pentru un nou armistițiu, dar, de fapt, luptele nu au fost niciodată suspendate și se desfășoară de peste 20 de zile în diferite zone ale capitalei Khartoum.

În declarația comună, SUA și Arabia Saudită au subliniat, de asemenea, eforturile altor țări și organizații de a ajunge la discuțiile din acest weekend: printre ei, Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite, Liga Statelor Arabe și Uniunea Africană.

 Discuțiile au fost salutate și de Forțele pentru Libertate și Schimbare (FCC), un grup sudanez de activiști și opoziție care a organizat în 2019 protestele care au dus la depunerea fostului președinte Omar al Bashir, aflat la putere timp de 30 de ani. Discuțiile de la Jeddah sunt prima încercare concretă de a așeza forțele generalului Fattah al Burhan și pe cele ale adjunctului său Mohamed Hamdan „Hemeti” Dagalo.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel