Fostul subsecretar de stat al SUA: Toate războaiele se termină cu negocieri, dar Kievul nu este încă suficient de puternic pentru asta

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Photo source: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Photo source: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Victoria Nuland, fost subsecretar de stat american, a refuzat să răspundă dacă Washingtonul consideră că este posibil ca Ucraina să obțină o astfel de victorie care ar duce la recâștigarea tuturor teritoriilor ocupate. Nuland a declarat într-un interviu acordat publicației ruse Meduza, cu sediul în Letonia, că decizia de a începe sau nu negocierile de pace cu Rusia ar trebui să aparțină Ucrainei. 

Ea a precizat că actuala idee a Rusiei privind formatul de negociere se reduce la "ce este al meu este al meu, iar ce este al tău - vom discuta", astfel că obiectivul SUA este de a consolida Ucraina din punct de vedere militar, economic și politic, deci are poziții puternice, iar Kremlinul înțelege că nu își va atinge obiectivele și ar trebui să ia în considerare negocieri.

Victoria Nuland a fost apoi întrebată dacă acest lucru înseamnă că strategia americană nu mai include restabilirea integrității teritoriale a Ucrainei în cadrul granițelor din 1991. Nuland a evitat să dea un răspuns direct, declarând că în prezent este dificil de prevăzut dacă astfel de contururi de victorie pentru Ucraina sunt posibile.

 

Toate războaiele se termină cu negocieri: Kievul nu este încă suficient de puternic

 

"Toate războaiele se termină cu negocieri și este treaba Ucrainei să își decidă obiectivele teritoriale. Cu toate acestea, Kievul nu este încă suficient de puternic pentru a începe să negocieze. Vrem ca Putin să fie forțat să iasă din fiecare kilometru pătrat de pământ ucrainean. Dar până când Ucraina nu devine suficient de puternică, nu știm cât de posibil este acest lucru", a răspuns Nuland.

Oficialul american a susţinut că eventualele acorduri viitoare ar trebui să asigure o Ucraină puternică, independentă, democratică și viabilă din punct de vedere economic, fiind necesare garanții că liderul de la Kremlin nu se va întoarce cu un nou război după o perioadă de timp.

,,Astfel, jumătate din pachetul recent aprobat de Congres este destinat unei contribuții pe termen lung pentru armata ucraineană. Astfel, dacă va avea loc o pauză, Putin va ști: forțele armate ucrainene nu vor face decât să se întărească în această perioadă, nu invers", a precizat Nuland.

,,În orice caz, nu cred că Putin este pregătit pentru negocieri oneste. El ar dori să vadă în Ucraina un lider precum (Viktor) Ianukovici, care ar fi gata să se supună capriciilor Moscovei", a mai spus ea [Viktor Ianukovici, fostul președinte pro-rus al Ucrainei care a fugit din țară după Revoluția Demnității din 2014 - n.r.].

Secretarul de stat american Antony Blinken a comentat avansul Rusiei în regiunea Harkov, exprimându-și convingerea că Ucraina este capabilă să mențină linia de contact.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel