SUA reașează forțele. Pentagonul intenționează să aducă avioane A-10 Warthog în Orientul Mijlociu, în timp ce avioanele avansate merg în zona Asia-Pacific

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
A-10 / flickr, Idaho National Guard
A-10 / flickr, Idaho National Guard

Statele Unite intenționează să desfășoare în Orientul Mijlociu avioane de atac mai vechi, de tip A-10, ca înlocuitor pentru avioanele de luptă mai avansate, care vor fi mutate în Pacific și Europa, pe măsură ce tensiunile cu China și Rusia se intensifică, se arată într-un raport al Wall Street Journal, citat de Reuters.

Statele Unite vor desfăşura avioane de atac A-10 vechi în Orientul Mijlociu, în timp ce avioane de luptă mai avansate vor fi trimise în zona Pacificului şi în Europa.

Măsura se încadrează în eforturile de a trimite mai multe avioane moderne în Pacific şi Europa pentru a descuraja China şi Rusia.

Desfăşurarea avioanelor A-10, programată să aibă loc în aprilie, face parte dintr-un plan mai larg ce prevede de asemenea menţinerea unei prezențe mai scăzute de forţe navale şi terestre în regiunea Orientului Mijlociu, adaugă WSJ, citând oficiali americani.

În schimb, Forțele Aeriene își vor întări infrastructura în locuri precum Guam și Insulele Mariane de Nord. Aceste proiecte sunt finanțate prin instrumentul  financiar cunoscut sub numele de Pacific Deterrence Initiative, scrie airforcetimes.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul de brigadă Patrick Ryder a declarat pentru WSJ că „procesul global de management al forțelor este dinamic, iar secretarul apărării ia decizii pe baza amenințărilor la adresa forțelor noastre și a intereselor noastre de securitate națională”.

Ryder a refuzat să discute detaliile mișcării, dar se pare că unii oficiali americani au criticat planul de a schimba avioanele de luptă avansate pentru avioanele mai vechi A-10, spunând că ar putea slăbi puterea militară americană în Orientul Mijlociu.

„Imperativul este să aducem cele mai potrivite aeronave în Pacific pentru provocările amenințărilor mai mari”, a spus Larry Stutzriem, un general-maior (r.) al Forțelor Aeriene. „A-10 este încă relevant pentru misiunea CENTCOM care zboară deasupra Orientului Mijlociu.”

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel