SUA vor să cumpere obuze de artilerie sud-coreene de 155 mm pentru Ucraina. Seulul se teme că Rusia ar putea destabiliza peninsula

Nicolae Iordan |
Data actualizării: | Data publicării:

Washingtonul vrea să cumpere obuze de artilerie sud-coreene pentru a le trimite în Ucraina, a declarat vineri un oficial american, chiar dacă Seulul a insistat că Statele Unite ar trebui să fie utilizatorul final al munițiilor și că politica sa împotriva acordării de ajutor letal Kievului rămâne neschimbată.

Oficialul american, care a vorbit sub rezerva anonimatului, a confirmat că Washingtonul vrea să trimită obuze de artilerie sud-coreene de 155 mm în Ucraina.

Acesta a precizat că fondurile Inițiativei de Asistență pentru Securitate a Ucrainei ar putea fi folosite pentru achiziționarea de muniție.

Însă Ministerul Apărării din Seul a declarat că poziția sa privind acordarea de ajutor letal Kievului nu s-a schimbat și că negocierile sunt în desfășurare "pe baza faptului că Statele Unite sunt utilizatorul final".

"Pentru a compensa deficitul de stocuri de muniție de 155 mm din Statele Unite, sunt în curs negocieri între companiile americane și coreene pentru exportul de muniție", a adăugat ministerul într-un comunicat.

Oficialul american a avertizat că știrile despre discuții ar putea amenința acordul.

 

Coreea de Sud e prudentă: Rusia poate exercita o influență majoră în Coreea de Nord

 

Coreea de Sud, un aliat al Statelor Unite, a căutat să evite să facă din Rusia un inamic, din motive economice și din cauza influenței pe care Moscova o poate exercita asupra Coreei de Nord.

Wall Street Journal, citând oficiali americani familiarizați cu subiectul, a declarat că acordul va include 100.000 de obuze de artilerie de 155 mm care vor fi livrate Ucrainei.

După apariția informației, oficiali militari sud-coreeni citați astăzi de Bloomberg, au declarat că se menține poziția țării de a nu trimite arme letale în Ucraina.

Președintele sud-coreean Yoon Sok-yeol a declarat luna trecută că țara sa nu a furnizat Kievului nicio armă letală, după ce președintele rus Vladimir Putin a subliniat că o astfel de decizie va distruge relațiile bilaterale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel