SUA. Veteran de la Forțele navale americane, arestat în cazul coletelor de la Pentagon

Un veteran din forţele navale americane este suspect de o faptă extrem de gravă. 

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a arestat miercuri un veteran din Forţele navale americane, suspect în ancheta privind coletele suspecte trimise unor oficiali americani de rang înalt şi care conţineau o substanţă asemănătoare ricinei, transmite Reuters.

William Clyde Allen III (39 de ani) a fost arestat la locuinţa sa din Logan, oraş situat la 100 de km nord de Salt Lake City, reşedinţa statului Utah, şi va fi pus sub acuzare vineri, a declarat Melodie Rydalch, purtătoare de cuvânt a procurorului general al SUA.

Alerta, provocată de semințe de ricin

Allen este anchetat pentru scrisorile adresate unor oficiali din Pentagon şi preşedintelui Donald Trump, conform unei surse apropiate acestui dosar.

O reprezentantă a Pentagonului a afirmat că testele au arătat că alerta de marţi a fost provocată de seminţe de ricin, din care provine ricina.

Cel puţin două colete suspecte destinate secretarului apărării James Mattis şi amiralului John Richardson, şeful marinei americane, au fost interceptate luni într-un centru de triere din apropierea Pentagonului. Un alt 'plic suspect', trimis preşedintelui american Donald Trump la 1 octombrie, a fost de asemenea interceptat. 'Plicul nu a intrat în Casa Albă', potrivit Secret Service, serviciul de protecţie a personalităţilor politice din SUA, care nu a detaliat ce conţinea acesta.

Ricina este una dintre cele mai toxice substanţe de origine vegetală, de 6.000 de ori mai puternică decât cianura, putând cauza decesul în 36-72 de ore de la expunerea la o cantitate cât o gămălie de ac. Este o substanţă mortală dacă este ingerată, inhalată sau injectată şi împotriva căreia nu există un antidot.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel