SUA va repatria rămășițele unor soldați uciși în Războiul din Coreea. Pompeo a confirmat

Vlad Manolache |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Soldați americani în Războiul din Coreea (1950 – 1953)
Foto: Soldați americani în Războiul din Coreea (1950 – 1953)

Rămășițele mai multor soldați uciși în timpul războiului din Coreea vor ajunge înapoi pe pământ american.

Secretarul american de Stat, Mike Pompeo, a confirmat miercuri că SUA au ajuns la un acord cu Coreea de Nord pentru repatrierea, în următoarele săptămâni, a rămăşiţelor unor soldaţi americani ucişi în timpul Războiului din Coreea (1950-1953), transmite EFE.

Pompeo, care a făcut declaraţii cu puţin timp înaintea unei şedinţe a cabinetului la Casa Albă, a confirmat astfel parţial informaţiile recente din mass-media conform cărora Phenianul ar urma să trimită, într-un termen de maxim trei săptămâni, rămăşiţele a 55 de militari.

Acordul a fost realizat la întâlnirea delegaţiilor SUA şi Coreei de Nord, desfăşurată duminică, în localitatea Panmunjom, la frontiera intercoreeană.

Întâlnire amânată

Iniţial, respectiva întâlnire era prevăzută pentru joi, dar a fost amânată, după cum a arătat Pompeo, după ce nord-coreenii nu s-au prezentat la locul convenit.

Departamentul de Stat a informat duminică, imediat după reuniune, că ambele delegaţii au stabilit reluarea eforturilor de căutare pentru descoperirea rămăşiţelor a aproape 5.300 de soldaţi americani ucişi în Războiul din Coreea şi care se presupune că au fost îngropaţi pe teritoriul nord-coreean.

Înţelegerea intervine după ce preşedintele american, Donald Trump, şi liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, s-au întâlnit în Singapore, pe 12 iunie, pentru a negocia denuclearizarea Coreei de Nord. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel