SUA, UK și Australia - exerciții aeriene comune în deșertul Nevada. ”Dacă suntem pregătiți pentru China, suntem pregătiți pentru oricine”

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Statele Unite, Marea Britanie și Australia au efectuat exerciții aeriene comune miercuri deasupra deșertului Nevada, dar nu numai, ca parte a unui efort de a simula operațiuni de luptă împotriva avioanelor de luptă chineze, scrie Reuters.

Oficialii militari americani spun că exercițiul nu are legătură cu balonul chinezesc care a survolat săptămâna trecută teritoriul SUA.

Comandantul Escadrilei 414 care conduce Exercițiul ”Red Flag”, colonelul Jared J. Hutchinson, a declarat că exercițiile anuale nu au fost legate de niciun eveniment recent.

„(China este) doar provocarea pentru care ne antrenăm, astfel încât să fim pregătiți... Credem că, dacă suntem pregătiți pentru China, suntem pregătiți pentru oricine”, a spus Hutchinson, citând politica SUA.

 

Exercițiile au urmărit modul în care distanțele mari dintre Statele Unite, Marea Britanie și Australia influențează capacitatea de acțiune atunci când operează peste Pacific și îmbunătățirea interoperabilității forțelor aeriene ale celor trei țări.

Parte esențială a exercițiului sunt aeronavele cisternă precum KC-2 al Forțelor Aeriene Regale, care vor servi drept un fel de ”benzinărie pe cer”, scrie Reuters - asigurând realimentarea aer-aer a aeronavelor de luptă care desfășoară misiunea simulată.

KC-2 Voyager și avioane Tornado, în Irak

Comandantul Forței de Mobilitate Aeriană a RAF, a declarat pentru Reuters că misiunea din timpul exercițiilor ”Red Flag” va simula desfășurarea forțelor aeriene într-o „zonă în care a avut loc o invazie a unei țări ostile”.

„Așadar, rolul nostru va fi să sprijinim forța pentru a merge efectiv în zona care a fost ocupată și să efectuăm țintirea activelor cheie pentru a ne permite să degradam capacitățile inamicului”, a spus Lyle, fără a menționa China după nume sau a identifica zona simulată. fusese invadat.

Pentagonul și-a exprimat îngrijorarea crescândă în ultimii ani cu privire la presiunea exercitată de Beijing asupra Taiwanului, o insulă pe care China o vede ca o provincie separatistă.

Dincolo de avioanele-cisternă, Marea Britanie a zburat și cu avioane de luptă Eurofighter Typhoon în cadrul exercițiilor. Australia a contribuit cu avioanele EA-18G Growler, conform datelor furnizate de organizatorii Red Flag.

Eurofighter Typhoon / Royal Air Force, Nevada SUA, ianuarie 2022

Guvernul SUA a identificat China drept principala prioritate strategică a armatei SUA, chiar dacă aceasta dedică miliarde de dolari pentru a sprijini Kievul în respingerea forțelor ruse invadatoare.

Vorbind săptămâna trecută la Washington, directorul Agenției Centrale de Informații a SUA, William Burns, a avertizat, de asemenea, că Statele Unite știau „ca o chestiune de informații” că Xi a ordonat armatei sale să fie gata să efectueze o invazie a Taiwanului autoguvernat până în 2027.

„Acum, asta nu înseamnă că a decis să efectueze o invazie în 2027 sau în oricare alt an, dar este o amintire a seriozității concentrării sale și a ambiției sale”, a declarat Burns la un eveniment la Universitatea Georgetown din Washington.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel