SUA trimit două sisteme Patriot în Polonia pentru contracararea amenințării ruse. România deține și ea un sistem Patriot operațional

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:
Sistem antiaerian de rachete sol-aer american Patriot. Foto: US Army
Sistem antiaerian de rachete sol-aer american Patriot. Foto: US Army

SUA vor trimite două baterii de apărare antirachetă Patriot în Polonia, a declarat marți Scott Ghiringhelli, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forțelor americane din Europa, citat de Fox News.

”La ordinul Secretarului Apărării și la invitația aliaților noștri polonezi, generalul (Todd) Wolters, comandantul Comandamentului European al SUA a ordonat repoziționarea a două baterii Patriot în Polonia”, a spus Ghiringhelli.

„Este o desfășurare defensivă fiind efectuată în mod proactiv pentru a contracara orice potențială amenințare la adresa forțelor SUA și aliate, precum și a teritoriului NATO”, a mai adăugat Ghiringhelli.

Amintim că Polonia a demarat un program de achiziționare a sistemelor Patriot. În 2018 Polonia a semnat un acord istoric de achiziţionare a sistemului american Patriot în schimbul sumei de 4,75 miliarde dolari.

Sistemele antiaeriene Patriot se află și în dotarea României.

 

România a achiziționat șapte sisteme sol-aer Patriot. Armata română va fi prima care va deține cea mai modernă versiune a Patriot

 

În luna septembrie a anului trecut România a recepționat primul sistem Patriot. 

Raytheon a anunțat ulterior anul acesta că țara noastră va primi în 2022 și alte sisteme Patriot. România va fi prima țară care va deține cea mai modernă versiune a Patriot.

România este cea de-a 17-a ţară care deține în dotare o astfel de capabilitate şi cea de-a şaptea din rândul ţărilor membre NATO.

România a achiziționat șapte sisteme performante Patriot. Patru dintre ele vor fi utilizate de Forțele Aeriene și trei vor fi achiziționate pentru Forțele Terestre.

Programul de înzestrare cu sisteme de apărare anti-aeriană de tip Patriot este cel mai scump program militar demarat vreodată de România. Țara noastră va achiziționa șapte sisteme Patriot.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel