SUA suplimentează cu 200 de milioane de dolari ajutorul pentru Ucraina, reprezentând arme și asistență militară

Darius Muresan |
Data publicării:

Preşedintele american Joe Biden a autorizat sâmbătă deblocarea a 200 de milioane de dolari reprezentând arme şi alte tipuri de asistenţă pentru Ucraina, a anunţat Casa Albă, relatează Agerpres, care citează Reuters.

Decizia de sâmbătă ridică ajutorul total pentru securitate acordat de SUA Ucrainei în ultimul an la 1,2 miliarde de dolari, a declarat un oficial de rang înalt al administraţiei americane.

Într-un memorandum către secretarul de stat Antony Blinken, Biden a dispus ca până la 200 de milioane de dolari distribuite prin legea privind asistenţa externă să fie alocate pentru apărarea Ucrainei.

Fondurile pot fi utilizate pentru arme şi alte articole de apărare din stocul Pentagonului, precum şi pentru educaţie şi instrucţie militară.

Noile fonduri au fost deblocate la câteva zile după ce Congresul SUA a aprobat un ajutor de urgenţă de 13,6 miliarde de dolari pentru Ucraina, notează Reuters.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel