SUA și cinci națiuni arctice vor executa un amplu exercițiu aerian

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Arctic Challenge 2019  Sursa foto: US Air Force
Arctic Challenge 2019 Sursa foto: US Air Force

Secretarul interimar al US Air Force, John P. Roth și miniștrii Apărării din cinci națiuni arctice au semnat o scrisoare de intenție pentru a susține unul dintre cele mai mari exerciții aeriene.

Scrisoarea - semnată de Roth și de miniștrii apărării din Danemarca, Finlanda, Norvegia și Suedia - continuă exercițiul Arctic Challenge, care a avut loc în 2019 și la care au participat peste 140 de avioane și 4.000 de soldați din nouă țări. Scrisoarea cuprinde și noua strategie a US Air Force pentru Arctica, lansată vara trecută pentru creșterea interoperabilității cu aliații cheie din regiune, potrivit unui comunicat publicat pe 18 februarie, transmite Air Force Mag.

"Avem o viziune comună și un set comun de valori în susținerea securității și stabilității în regiunea arctică. Relațiile puternice și durabile cu aliații și partenerii noștri sunt esențiale pentru protejarea păcii în regiune”, a spus Roth.

Următoarea iterație a exercițiului bienal va fi în iunie.

"Exercițiul Arctic Challenge demonstrează rolul exercițiilor combinate în aprofundarea legăturilor cu aliații și partenerii noștri", a declarat Kelli L. Seybolt, sub-secretar adjunct al Forțelor Aeriene și responsabil de afacerile internaționale. ”Aceste activități consolidează simultan cooperarea, sporesc interoperabilitatea și susțin apărarea și descurajarea colectivă”, a mai spus acesta.

Angajamentul vine în timp ce US Air Force desfășoară pentru prima dată bombardiere B-1B în Norvegia

"Pregătirea operațională și capacitatea noastră de a sprijini aliații și partenerii și de a răspunde cu rapiditate sunt esențiale pentru succesul combinat", a declarat generalul Jeffrey L Harrigian, comandant al forțelor aeriene americane în Europa și Africa. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel