SUA reacționează după derapajul lui Orban din România, considerând discursul „de neiertat”

Darius Muresan |
Data publicării:
Viktor Orban, în timpul discursului de la Tușnad, Transilvania, România. Foto: Viktor Orban @OfficialFacebook
Viktor Orban, în timpul discursului de la Tușnad, Transilvania, România. Foto: Viktor Orban @OfficialFacebook

Recentele afirmaţii ale premierului maghiar Viktor Orban criticând "amestecul de rase" sunt "de neiertat", a apreciat joi diplomaţia americană, transmite Agerpres, care citează AFP.

"O retorică de această natură este de neiertat" la peste "75 de ani după Holocaust", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, citând un comunicat al lui Deborah Lipstadt, reprezentantă specială a Washingtonului pentru probleme de antisemitism.

Liderul naţionalist ungar în vârstă de 59 de ani, un obişnuit al declaraţiilor controversate împotriva migranţilor, a respins sâmbătă, în cadrul unui discurs susţinut la Băile Tuşnad, în România, viziunea unei societăţi "multietnice", potrivit AFP.

"Nu vrem să fim o rasă mixtă", care să se amestece cu "non-europeni", a spus el, înainte de a face o aparentă aluzie la camerele de gazare ale regimului nazist.

În comunicatul său, Deborah Lipstadt a mai declarat că este "profund alarmată" de un discurs care a folosit "o retorică evocând în mod clar ideologia rasială nazistă".

"Afirmaţiile pe care le-am auzit de la premierul Viktor Orban nu reflectă valorile comune care leagă Statele Unite de Ungaria, care constituie bazele relaţiei dintre cele două popoare ale noastre", a estimat Ned Price în faţa presei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel