SUA: Rachetele nord-coreene nu sunt un obstacol în calea negocierilor noastre

S.I. Catalin |
Data publicării:

Înmulţirea lansărilor de rachete cu rază scurtă de acţiune de către Coreea de Nord din ultima perioadă nu reprezintă un obstacol în calea reluării negocierilor cu SUA, a dat asigurări miercuri şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo, transmite AFP.

Autorităţile de la Phenian au efectuat marţi dimineaţa noi teste cu rachete pentru a patra oară în mai puţin de două săptămâni. Liderul nord-coreean Kim Jong Un a atras atenţia asupra faptului că aceste teste reprezintă un "avertisment" adresat SUA şi Coreei de Sud ca răspuns la manevrele militare efectuate în comun de aceste două state şi pe care Phenianul le consideră un obstacol în calea reluării anunţate a discuţiilor cu SUA asupra procesului de denuclearizare a peninsulei coreene.

Întrebat dacă aceste teste cu rachete creează un mediu mai puţin favorabil pentru desfăşurarea discuţiilor, secretarul de stat american Mike Pompeo a răspuns simplu: "Nu".

,,Vedem ce se întâmplă în Coreea de Nord", a explicat Pompeo în cadrul unei conferinţe de presă la Washington, alături de omologul său britanic Dominic Raab. A amintit însă că, atunci când Donald Trump a sosit la Casa Albă în 2017, "existau teste nucleare" şi " lansări de rachete cu rază lungă de acţiune".

Un lucru care nu s-a mai petrecut recent, ceea ce "este un lucru bun", a insistat şeful diplomaţiei americane.

,,Sperăm că în următoarele săptămâni vom putea reveni la masa negocierilor", a mai declarat secretarul de stat american, care s-a întors fără niciun rezultat dintr-o vizită la Bangkok, unde a încercat, fără succes, să aibă întrevederi cu oficiali nord-coreeni în marja unei serii de reuniuni regionale, la care Phenianul a trimis o delegaţie din care nu au făcut parte oficiali cu rang înalt.

,,Ne pregătim pentru negocieri în săptămânile imediat următoare, ne aşteptăm ca cele două echipe să se poată întâlni", a adăugat Mike Pompeo.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel