SUA pun gaz pe foc în relația dintre Turcia și Rusia

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Mike Pompeo
Mike Pompeo

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, a acuzat Rusia că a ucis zeci de soldați turci în Siria și l-a acuzat ministrul sirian al apărării că nu susține încetarea focului în nord-estul țării, transmite Jane.

"Noi credem că Rusia a ucis zeci de militari turci în timpul operațiunilor lor militare și suntem alături de aliatul nostru din NATO, Turcia, care va continua să ia în considerare măsuri suplimentare pentru a pune capăt violenței din Idlib și în Siria", a declarat Mike Pompeo într-o conferință de presă pe 17 martie.

În timp ce peste 50 de militari turci au fost uciși în provincia Idlib din Siria la sfârșitul lunii februarie, militarii ruși trebuie să fi efectuat atacul aerian din 27 februarie care a ucis 36 de militari turci. La acea vreme, Ankara a atribuit bombardamentul militarilor sirieni.

Agenția de știri TASS care a citat o sursă a Ministerului Afacerilor Externe din Rusia a spus: „Cu toate acestea, o altă declarație scandaloasă a fost făcută de secretarul de stat american Mike Pompeo în timpul unei conferințe de presă din 17 martie ... în încercarea de a bloca relațiile între Rusia și Turcia, care cooperează în Siria. Oficialii americani recurg chiar la minciuni simple."

Statele Unite au impus sancțiuni ministrului sirian al Apărării, general-locotenentul Ali Abdullah Ayoub, pentru „acțiunile sale deliberate din decembrie 2019 menite să împiedice încetarea focului în nordul Siriei”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel