SUA, plan de pace între israelieni și palestinieni

Alexandru Nicolae |
Data actualizării: | Data publicării:

SUA pregătește o strategie prin care să se pună punct conflictelor dintre palestinieni și israelieni. 

Consilierii americani care lucrează la un plan de pace între israelieni şi palestinieni i-au propus preşedintelui Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, formarea unei confederaţii cu Iordania, a afirmat duminică o sursă din Israel, citată de AFP.

Hagit Ofran, reprezentantă a organizaţiei neguvernamentale israeliene Pace Acum, a participat duminică la o întâlnire a lui Abbas cu militanţi pentru pace din Israel. Ulterior, ea a declarat agenţiei France Presse că liderul palestinian a relatat despre un dialog pe care l-a purtat la o dată neprecizată cu Jared Kushner, ginere şi consilier al preşedintelui SUA, Donald Trump, şi cu trimisul special al Washingtonului în Orientul Mijlociu, Jason Greenblatt.

Abbas, este pentru confederaţie

Potrivit lui Ofran, Abbas a răspuns că este interesat de ideea unei confederaţii doar dacă din aceasta urmează să facă parte şi Israelul. Practic, este vorba de un refuz, deoarece Israelul nu va accepta niciodată, a adăugat ea.

Biroul lui Abbas a confirmat întâlnirea cu militanţii israelieni, dar nu şi dezvăluirile despre conţinutul convorbirilor. Oficial, Autoritatea Palestiniană a întrerupt dialogul cu Statele Unite după ce preşedintele Trump a recunoscut în decembrie anul trecut Ierusalimul drept capitală a Israelului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel