Administrația Biden anunță că SUA doresc reluarea legăturilor militare cu China (Consilierul Casei Albe)

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Joe Biden / Foto: Casa Albă, Adam Schultz, flickr
Joe Biden / Foto: Casa Albă, Adam Schultz, flickr

Președintele american Joe Biden vrea să restabilească legăturile militare cu China, a declarat duminică consilierul pentru securitate națională a Casei Albe, Jake Sullivan. Declarația publică vine înaintea întâlnirii planificate de miercuri dintre președintele SUA și președintele chinez Xi Jinping, relatează Reuters.

„Chinezii au întrerupt în esență aceste legături de comunicare. Președintele Biden ar dori să le reia”, a spus Sullivan la CBS. „Este unul dintre punctele principale ale programului”, a precizat el.

„Avem nevoie de aceste linii de comunicare, astfel încât să nu existe greșeli, presupuneri greșite sau neînțelegeri”, a adăugat el.

Biden se va întâlni miercuri cu președintele chinez Xi Jinping pentru prima dată în ultimul an, aceasta fiind doar a doua întâlnire față în față dintre Biden și Xi de la preluarea mandatului președintelui SUA.

Potrivit părții americane, reluarea legăturilor militare ar trebui să aibă loc la toate nivelurile, de la conducerea superioară până la nivelul operațional tactic, precum și „pe apă și în aer în Indo-Pacific”.

Pe lângă relațiile bilaterale, cei doi lideri vor discuta și probleme globale importante precum situația din Orientul Mijlociu, invazia rusă în curs de desfășurare a Ucrainei, legăturile Coreei de Nord cu Rusia, Taiwan, Indo-Pacific, drepturile omului, inteligența artificială și de asemenea, relații comerciale și economice „echitabile”, a declarat un înalt oficial american , potrivit Reuters .

Relațiile dintre cele două țări au devenit și mai reci după ce Biden a ordonat doborârea în februarie a unui presupus balon spion chinez care a zburat deasupra Statelor Unite.

Între timp, oficiali de top din administrația Biden au vizitat Beijing și s-au întâlnit cu omologii lor, în încercarea de a reconstrui comunicarea și încrederea între cele două superputeri.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel