SUA neagă doborârea la Odessa a unui avion cu arme occidentale. Rusia are nevoie urgentă să-și refacă imaginea șifonată de scufundarea Moskva

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:

Pentagonul a negat informația potrivit căreia, forțele rusești ar fi doborât un avion militar ucrainean de transport în apropiere de Odessa, care avea la bord o cantitate mare de arme furnizate Ucrainei de țările occidentale, potrivit Radio Svoboda.

Presa de stat a Federației Ruse a publicat, anterior, informații în acest sens, făcând referire la Ministerul rus al Apărării.

Solicitat să comenteze despre știrea doborârii unui avion cu arme din Occident, un înalt oficial al Departamentului american al Apărării a declarat, pe 18 aprilie, într-o ședință de informare cu ușile închise la Washington:

„Nu am văzut niciun raport care să indice că armele occidentale au fost doborâte de ruși. Nu știu nimic despre el și nu am văzut nimic despre el. Nu există niciun indiciu că ei (rușii - n.red.) au lovit conținutul ajutorului.”

Igor Konașenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, a declarat în cadrul unui briefing, pe 16 aprilie, că „echipamentele rusești de apărare antiaeriană au doborât un avion militar ucrainean de transport, care livra Ucrainei un lot mare de arme din țările occidentale”.

Ministerul ucrainean al Apărării a negat informația, catalogând-o drept propagandă de război a Moscovei.

După scufundarea crucișătorului ”Moskva”, Ministerul rus al Apărării are nevoie urgentă de subiecte cu care să-și refacă imaginea afectată. În estul Ucrainei, forțele ruse nu au reușit, încă să înceapă noua operație, potrivit Pentagonului, iar mult vehiculatul termen de 9 mai pentru ocuparea întregului Donbas, nu mai este de actualitate.

Folosirea rutei aeriene către Odesa de către avioanele militare ucrainene de transport este improbabilă, datorită amenințării sistemelor rusești de rachete antiaeriene S-400 din Crimeea, care au o rază de acțiune de până la 400 de km.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel