SUA investesc masiv în 'cisterne' aeriene. US Air Force vor dispune de un nou lot de aeronave de realimentare KC-46A Pegasus

Ciprian Dumitrache / 14 ian 2021 / 09:44
KC-46
KC-46

Noua comandă va crește la 79 de avioane cisternă KC-46A, deținute de USAF, din totalul preconizat de 179 de aeronave.

În această săptămână, Forțele Aeriene SUA au acordat companiei Boeing un contract de 1,7 miliarde de dolari pentru al șaselea lot de producție, totalizând 12 avioane cisternă KC-46A. 

Compania a livrat primul KC-46A către Forțele Aeriene în ianuarie 2019, iar de atunci, Boeing a livrat 42 de astfel de avioane către patru baze aeriene diferite. Noua generație de KC-46 aduce capacități suplimentare și flexibilitate operațională pentru Forțele Aeriene Americane și clienții săi internaționali, potrivit Airforce-technology

Boeing a primit primele două loturi de producție de la Forțele Aeriene ale SUA, de 7 și 12 avioane, în august 2016. Al treilea lot, de 15 avioane, a fost atribuit în ianuarie 2017; al patrulea lot de 18 avioane în septembrie 2018 iar ce de-al cincilea lot pentru 15 avioane, în septembrie 2019. 

KC-46A Pegasus este un avion cisternă multirol, cu fuzelaj larg, având o capacitate de transport de 96 de tone de combustibil, fiind conceput să realimenteze avioanele militare americane și aliate care sunt compatibile cu procedurile internaționale de realimentare aeriană.

De asemenea, avionul este echipat pentru transportul de pasageri și mărfuri, în misiuni de risc mediu, putând susține mai bine operațiile expediționare. Aeronava  este echipată cu protecție anti glonț pentru cabina piloților și pasagerilor, precum și pentru rezervoarele de combustibil.

Se preconizează că adăugarea acestor noi avioane-cisternă va îmbunătăți flexibilitatea operațională a SUA.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy