"SUA și Israelul nu vor îndrăzni să ne atace", spune șeful Statului Major al Forțelor Armate Iraniene

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Generalul maior Mohammad Hossein Baqeri
Generalul maior Mohammad Hossein Baqeri

Șeful Statului Major al Forțelor Armate Iraniene, generalul maior Mohammad Hossein Baqeri, a declarat că țara a dobândit o putere de descurajare atât de mare încât inamicii precum SUA și Israel nu îndrăznesc să ia măsuri militare împotriva Republicii Islamice, transmite agenția Tasnim.

Luni, într-o conferință video cu comandanții poliției iraniene, generalul maior Baqeri a subliniat că "puterea de apărare a Iranului a descurajat inamicii sângeroși, precum SUA și regimul sionist, de a lansa orice atac asupra țării. Dușmanii care și-au cheltuit resursele și puterea în războaie în loc să se ocupe de problemele poporului lor nu vor îndrăzni să comită niciun act de agresiune împotriva Iranului".

El a mai spus că lipsa de reacție a SUA după atacul cu rachete din 8 ianuarie al Iranului asupra bazei aeriene americane Ain al-Assad din Irak dezvăluie puterea de descurajare a Republicii Islamice și capacitățile forțelor sale armate. Înaltul general a lăudat în continuare forțele poliției iraniene pentru rolul lor important în asigurarea securității în toată țara, în timp ce o serie de state vecine se luptă cu insecuritatea. Iranul se bucură acum de cel mai înalt nivel de securitate, a declarat primul comandant.

Oficialii militari și politici iranieni i-au avertizat în mod repetat pe „dușmanii” regimului împotriva consecințelor grave ale unei acțiuni militare împotriva Iranului.

În retorica propagandei Teheranului, în aprilie 2018, ayatollahul Seyed Ali Khamenei a declarat că SUA sunt conștiente de „răspunsul zdrobitor” pe care vor trebui să-l înfrunte în cazul unei acțiuni militare împotriva Iranului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel