"SUA și Israelul nu vor îndrăzni să ne atace", spune șeful Statului Major al Forțelor Armate Iraniene

Eduard Pascu / 21 apr 2020 / 08:44
Generalul maior Mohammad Hossein Baqeri
Generalul maior Mohammad Hossein Baqeri

Șeful Statului Major al Forțelor Armate Iraniene, generalul maior Mohammad Hossein Baqeri, a declarat că țara a dobândit o putere de descurajare atât de mare încât inamicii precum SUA și Israel nu îndrăznesc să ia măsuri militare împotriva Republicii Islamice, transmite agenția Tasnim.

Luni, într-o conferință video cu comandanții poliției iraniene, generalul maior Baqeri a subliniat că "puterea de apărare a Iranului a descurajat inamicii sângeroși, precum SUA și regimul sionist, de a lansa orice atac asupra țării. Dușmanii care și-au cheltuit resursele și puterea în războaie în loc să se ocupe de problemele poporului lor nu vor îndrăzni să comită niciun act de agresiune împotriva Iranului".

El a mai spus că lipsa de reacție a SUA după atacul cu rachete din 8 ianuarie al Iranului asupra bazei aeriene americane Ain al-Assad din Irak dezvăluie puterea de descurajare a Republicii Islamice și capacitățile forțelor sale armate. Înaltul general a lăudat în continuare forțele poliției iraniene pentru rolul lor important în asigurarea securității în toată țara, în timp ce o serie de state vecine se luptă cu insecuritatea. Iranul se bucură acum de cel mai înalt nivel de securitate, a declarat primul comandant.

Oficialii militari și politici iranieni i-au avertizat în mod repetat pe „dușmanii” regimului împotriva consecințelor grave ale unei acțiuni militare împotriva Iranului.

În retorica propagandei Teheranului, în aprilie 2018, ayatollahul Seyed Ali Khamenei a declarat că SUA sunt conștiente de „răspunsul zdrobitor” pe care vor trebui să-l înfrunte în cazul unei acțiuni militare împotriva Iranului.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy