Washingtonul este pregătit să sporească livrările de armament către Ucraina

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Washingtonul este gata să analizeze posibilitatea extiderii aprovizionării cu arme către Ucraina pentru a ajuta forțele navale și de apărare ale țării să reziste în fața sprijinului continuu acordat de Rusia separatiștiilor proruşi, potrivit lui Kurt Volker, reprezentantului special al Statelor Unite pentru Ucraina.

Într-un interviu acordat The Guardian, Kurt Volker a spus că există încă o diferență substanțială între SUA și Rusia cu privire la modul în care o forță de menținere a păcii a Națiunilor Unite ar putea fi dispusă pentru a pune capăt războiului, care durează de mai  bine de patru ani în Ucraina, precizând că Vladimir Putin așteptă alegerile prezidențiale și parlamentare din Ucraina, care au loc anul viitor, înainte de a-și reevalua poziția față de Kiev.

Cu toate acestea, Volker a susținut că timpul nu este de partea lui Putin

El a insistat că sentimentul pro-vestic, anti-rus a crescut în Ucraina cu fiecare lună care a trecut de la începerea războiului. Volker a ţinut să precizeze clar că administrația Trump a fost "absolut" pregătită să meargă mai departe pentru a furniza armament letal forțelor ucrainene, în afară de sistemele de rachete antitanc Javelin, livrate în luna aprilie .

"Ei (ucrainenii) își pierd soldații în fiecare săptămână și își apără propria țară", a spus Volker, fost ambasador american la NATO.

"Și astfel, în acest context, este normal ca Ucraina să își construiască armata, să se angajeze în autoapărare și este natural să caute asistență și este natural ca alte țări să-i ajute. Și, desigur, au nevoie de asistență letală pentru că sunt împușcați.’’, a spus Kurt Volker.

Volker a adăugat: "Putem avea o discuţie cu Ucraina aşa cum am avut şi cu alte state despre ceea ce au nevoie. Cred că va fi o discuție despre capacitatea navală, deoarece, după cum știți, marina lor a fost practic luată de Rusia. Și astfel trebuie să reconstruiască o marină și au și capacități aeriene foarte limitate. Cred că va trebui să ne uităm la apărarea aeriană.’’

În mai 2018, Congresul Statelor Unite a aprobat asistență militară pentru Ucraina, în valoare de 250 milioane de dolari pentru anul 2019, inclusiv armament letal. Congresul a votat pentru un sprijin militar similar şi în trecut, dar a fost blocat de administrația Obama, temându-se să o escaladare a conflictului şi de o eventuală reacţie din partea Moscovei.

Administrația Trump a ridicat această interdicţie în decembrie 2017, iar mai târziu a aprobat livrarea rachetelor Javelin către Ucraina.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel