SUA donează R. Moldova 500.000 de vaccinuri. Ambasadorul american la Chișinău: Un moment unic în istorie

Darius Muresan / 09 iul 2021 / 21:55
Sursă foto: Ambasada Statelor Unite ale Americii la Chișinău
Sursă foto: Ambasada Statelor Unite ale Americii la Chișinău

SUA donează Republicii Moldova 500.000 de doze de vaccinuri Johnson & Johnson prin intermediul platformei COVAX. Primele 150.000 de doze vor ajunge în Moldova pe 12 iulie. Anunțul este făcut de către ambasadorul SUA în R. Moldova, Dereck J. Hogan.

„Nu putea exista un prilej mai important pentru această donație. SUA rămâne partenerul ferm al Republicii Moldova în combaterea acestei pandemii și salvarea vieților cetățenilor Moldovei. După cum a spus Președintele Biden, Statele Unite se angajează să confere eforturilor internaționale de vaccinare aceeași rapiditate pe care a demonstrat-o pe plan intern. Această donație este cea mai recentă într-un parteneriat extins și productiv, în cadrul căruia s-au acordat peste 4 milioane de dolari de asistență legată de combaterea COVID în Republica Moldova, inclusiv echipamente fizice precum frigidere de laborator și distilatoare de apă, și de asemenea pregătire profesională pentru personalul centrelor de vaccinare și Agenției Naționale pentru Sănătate Publică”, a declarat Hogan, potrivit portalului Deschide.md.

„Este un moment unic în istorie. Statele Unite vor continua să facă tot ce putem pentru a construi o lume mai sigură și mai protejată de amenințarea bolilor infecțioase”, a mai notat ambasadorul american. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy