SUA dezvoltă o nouă armă pentru F-35? Casa Albă așteaptă proiectul

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
F-35
F-35

Statele Unite iau în considerare ca avioanele F-35 să fie dotate cu un nou sistem de armament.

Astfel, potrivit Defense News care citează un oficial al Pentagonului, aparatele F-35 ar putea fi dotate cu armament care i-ar putea permite să intercepteze o rachetă balistică intercontinentală lansată recent.

Oficialul Pentagonului a precizat că o astfel de armă ar putea fi dezvoltată iar consturile acesteia nu ar fi atât de ridicate în raport cu importanța ei. El a dat și un exemplu unde avioanele F-35 ar putea acționa cu armament care le-ar permite interceptarea rachetelor balistice intercontinentale, în Coreea de Nord.

Totuși, vor exista rapoarte și evaluări tehnologice în ceea ce privește o asemenea dezvoltare pentru F-35.

 

Casa Albă acordă șase luni pentru prezentarea proiectului

 

În raportul prezentat joi de Administrația Trump este semnalată această modificare. Raportul precizează că aparatele F-35 dispun de un sistem de senzori capabil să detecteze amprenta infraroșie a unei rachete balistice în ascensiune. Astăzi, avioanele pot distruge rachete de croazieră, dar pe viitor ele pot fi modernizate pentru a intercepta și rachete balistice. Avioanele cu noile arme ar urma să fie desfășurate în zonele unde amenințarea pentru Statele Unite este la cel mai ridicat nivel.

Raportul Administrației Trump oferă Air Force și Missile Defense Agency o perioadă de șase luni pentru a prezenta proiectul privind modul în care se poate implementa o asemenea tehnologie pe F-35.

F-35 este cel mai costisitor program de armament lansat vreodată de Pentagon, cu o finanțare estimată la 398,6 miliarde de dolari pentru 2.443 de aparate, adică 163 de milioane de dolari pe unitate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel