SUA declanșează o nouă misiune de tip Bomber Task Force în Europa. Bombardiere strategice B-1B se află în zbor către Marea Britanie 

Ionel Copcea |
Data publicării:
Bombardiere americane B-1B Lancer, sursă foto: U.S. Air Force
Bombardiere americane B-1B Lancer, sursă foto: U.S. Air Force

Sursele de monitorizare a aviației de pe conturi de Twitter și Telegram au informat, pe 23.05.2023, că SUA au început desfășurarea unei misiuni de tip Bomber Task Force în Europa, la care vor participa bombardiere strategice B-1B Lancer.

Astfel, patru bombardiere de acest tip au decolat de la Baza Aeriană Dyees din Texas. În jurul orei 06:00, aeronavele au finalizat procedurile de realimentare în aer în zona coastelor din nord-estul SUA, iar ulterior au evoluat deasupra Oceanului Atlantic, îndreptându-se către Marea Britanie.

Sursele apreciază că misiunea bombardierelor americane în Europa va dura aproximativ o lună. Ca de obicei în astfel de cazuri, aeronavele din cadrul Forțelor aeriene ale SUA vor participa la o serie de exerciții și vor desfășura activități în cooperare cu aliații și partenerii europeni.

Trebuie menționat faptul că SUA desfășoară periodic misiuni de acest tip, aducând în Marea Britanie sau în Spania bombardiere strategice B-1B Lancer sau B-52H Stratofortress. Acestea vizează familiarizarea piloților cu teatrul de operații european, precum și perfecționarea coordonării acțiunilor dintre controlorii de trafic aerian, echipajele aeronavelor și comandanții de la sol.  
 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel