SUA au decis să ofere Ucrainei mai multe rachete antitanc. Peste 5.000 de sisteme Javelin vor fi livratre în regim de urgenţă

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Statele Unite vor oferi Ucrainei alte 5.000 de sisteme de rachete antitanc Javelin, a spus purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, în timpul unui briefing. Armele antitanc vor fi livrate în Ucraina până vineri, 6 mai. Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat că rachetele Javelin vor fi furnizate Ucrainei ca parte a pachetului de asistența militară, menit să ajute Forţele Armate Ucrainene să respingă agresiunea militară rusă.

Forțele armate ale Ucrainei vor putea distruge cu ușurință alte câteva mii de unități de vehicule blindate inamice cu ajutorul următorului pachet de asistență militară - format printre altele din cele 5.000 de rachete antitanc Javelin.

Departamentul american al Apărării (DoD) a decis să trimită încă 5.000 de rachete Javelin la Kiev. Militarii ucraineni au dovedit, în cele două luni de conflict cu Rusia, cât de utile şi eficiente sunt sistemele de rachete antitanc Javelin, împotriva tancurilor forţelor ruse de ocupaţie.

Potrivit agenției naționale de știri ucrainene Ukrinform, un militar ucrainean din Brigada 128 de asalt montan, care a fost instruit să opereze sisteme Javelin și NLAW, a distrus într-o singură zi șase vehicule blindate rusești  .

Într-o postare pe Facebook, militarul a dezvăluit cum a fost antrenat să folosească sistemul de rachete Javelin de către soldații americani în februarie și de atunci a folosit arma de nouă ori în total.

„Am distrus opt ținte și am avariat una”, a spus el. „Erau trei tancuri, cinci transpotoare blindate de trupe și un vehicul ușor multifuncțional”.

„Am distrus șase dintre aceste ținte într-o singură zi, pe 3 martie”, a continuat soldatul, adăugând că sistemele antitanc străine livrate Ucrainei sunt ușor de utilizat.

Militarul a adăugat că forțele ruse știu că Ucraina are acces la Javelin și NLAW (New Generation Light Anti-Tank Weapon) și că „se tem de acestea ca de ciumă”.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel