SUA consideră Rusia un factor destabilizator pentru Venezuela

S.I. Catalin |
Data publicării:

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, i-a spus miercuri ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, că Moscova "destabilizează" Venezuela şi i-a cerut din nou Rusiei să înceteze sprijinul acordat preşedintelui venezuelan, Nicolas Maduro, relatează AFP.

În cursul unei discuţii telefonice, Mike Pompeo a subliniat că "intervenţia Rusiei şi a Cubei este destabilizatoare pentru Venezuela şi pentru relaţia bilaterală Statele Unite/Rusia", a făcut cunoscut purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Morgan Ortagus.

Şeful diplomaţiei de la Washington a insistat ca "Rusia să pună capăt sprijinului acordat lui Nicolas Maduro şi să intre în rândul naţiunilor, alături de majoritatea zdrobitoare a ţărilor occidentale, care doresc un viitor mai bun pentru poporul venezuelean".

Serghei Lavrov i-a răspuns denunţând cu prilejul aceleiaşi discuţii "influenţa distrugătoare" a Statelor Unite în Venezuela, apreciind că "ingerinţa Washingtonului în treburile Venezuelei" este "o încălcare flagrantă a dreptului internaţional" şi că "această influenţă distrugătoare nu are nicio legătură cu democraţia", potrivit unui comunicat la Ministerului rus de Externe.

Demnitarul rus a criticat, totodată, afirmaţiile făcute de Donald Trump şi Mike Pompeo potrivit cărora armata americană ar putea interveni, dacă este necesar, în Venezuela.

"Continuarea acestor paşi agresivi este plină de consecinţe grave", a declarat el în cursul discuţiei telefonice, adăugând că "numai poporul venezuelan are dreptul să îşi hotărască destinul".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel