SUA confirmă atenționarea aliaților cu privire la sprijinul pe care China l-a acordat în ultimele luni Rusiei: Complexul militar-industrial rus este principalul beneficiar

S.I. Catalin |
Data publicării:
Industria de apărare rusă, producând rachete pentru forțele armate
Industria de apărare rusă, producând rachete pentru forțele armate

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Matthew Miller, a confirmat pe 8 aprilie că Washingtonul și-a exprimat îngrijorarea față de aliații săi cu privire la sprijinul pe care China il acorda Rusiei în contextul războiului pe scară largă împotriva Ucrainei.

Declarația lui Miller a fost făcută după ce presa a relatat că SUA avertizează alte țări cu privire la sprijinul continuu pe care China îl oferă Rusie, care include furnizarea de informații bazate pe imagini din satelit, propulsoare de rachete și microelectronică.

Beijingul a menținut legături strânse cu Moscova în timpul războiului, înăsprind cooperarea economică și perturbând încercările occidentale de a izola Rusia. Extinderea comerțului cu China a jucat un rol-cheie în a permite Moscovei să își mențină economia pe linia de plutire și să își intensifice producția industriei militare în ciuda presiunii economice occidentale.

În ultimele luni, SUA au urmări eforturile Beijingului de a ajuta Moscova să-și reconstruiască baza industrială de apărare, potrivit lui Miller.

,,În esență, ei au suplinit comerțul de la partenerii europeni care a fost suspendat după invazie și sancționat și care a contribuit la furnizarea de componente care sporesc capacitățile Rusiei de a ataca Ucraina", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA în cadrul unei conferinţe de presă.

Secretarul de stat american Antony Blinken a evocat, în timpul unei serii de întâlniri cu aliații din întreaga lume, necesitatea de a monitoriza rezultatele cooperării dintre Rusia și China și "în cele din urmă, de a lua măsuri pentru a le preveni", a adăugat Miller.

Statele Unite au avertizat în repetate rânduri China să nu furnizeze Rusiei ajutor militar letal și au îndemnat Beijingul să își folosească influența asupra Moscovei pentru a contribui la încheierea războiului.

În timpul unei convorbiri recente cu președintele chinez Xi Jinping, președintele american Joe Biden și-a exprimat îngrijorarea cu privire la ajutorul acordat de Beijing bazei industriale de apărare rusești.

Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a avertizat Beijingul cu privire la "consecințe semnificative" în cazul în care companiile chineze vor continua să sprijine războiul e care Rusia îl poartă împotriva Ucrainei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel