SUA cer Iranului să revină rapid la negocierile privind ''dosarul nuclear''

S.I. Catalin |
Data publicării:

SUA au cerut joi noul preşedinte iranian Ebrahim Raissi să revină ''rapid'' la negocierile privind dosarul nuclear iranian suspendate în ultimele săptămâni, relatează AFP.

"Pentru noi, aceasta este o prioritate urgentă", a declarat presei purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane, Ned Price. "Acest proces nu poate continua la nesfârşit", a reiterat el, refuzând totuşi să dea un ultimatum.

''Cerem Iranului să revină rapid la masa negocierilor pentru a încerca să ne încheiem activitatea", a spus Ned Price.

''Mesajul nostru către preşedintele Raissi este acelaşi cu mesajul către predecesorul său'': ''Sperăm că Iranul va profita acum de oportunitatea de a găsi soluţii diplomatice'', a adăugat el, potrivit Agerpres.

Noul preşedinte iranian, ultraconservator, a depus jurământul joi în faţa Parlamentului, declarând că este deschis ''oricărui plan diplomatic'' pentru ridicarea sancţiunilor care subminează economia ţării, în timp ce a avertizat că Iranul nu va ceda în faţa ''presiunii şi a sancţiunilor''.

Preşedintele SUA, Joe Biden, a afirmat că este pregătit să revină la acordul din 2015 menit să împiedice Teheranul să se doteze cu bombă atomică, acord din care predecesorul său Donald Trump a retras Statele Unite, cu condiţia ca Iranul să respecte din nou restricţiile asupra programului său nuclear.

Pentru a salva acest acord, Washingtonul va trebui să ridice sancţiunile împotriva Iranului suspendate în 2015, dar restabilite în timpul administraţiei Trump.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel