SUA: Avioanele F-22 Raptor vor avea o nouă bază permanentă de antrenament după distrugerea Bazei Tyndall

Darius Muresan |
Data publicării:

SUA urmează să stabilească o nouă bază permanentă de antrenament pentru avioanele F-22 Raptor.

Potrivit Defense Blog, Baza Aeriană Langley-Eustis din Virginia ar urma să fie noua bază permanentă de antrenament pentru aparatele F-22 Raptor.

Escadrila 43 Fighter, care se ocupă de inițierea piloților avioanelor F-22, a fost forțată începând de anul trecut să părăsească Baza Aeriană Tyndall din Florida după ce uraganul Michael a distrus baza și a măturat întreg statul în luna octombrie a anului trecut. De atunci Escadrica 43 s-a mutat temporar la Baza Aeriană Eglin.

Purtătorul de cuvânt al US Air Force a anunțat că Baza Aeriană Langley-Eustis se califică pentru a fi utilizată permanent pentru F-22 și pentru avioanele de antrenament T-38.  Oficialul american a mai precizat că până la o decizie finală, urmează un proces îndelungat care să evalueze posibilitatea transferării unității la Langley-Eustis.

În luna octombrie a anului trecut Uraganul Michael, care a făcut ravagii în Statele Unite ale Americii, a fost responsabil de distrugerea Bazei Tyndall, fiind avariate grav mai multe aparate F-22 Raport.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel