SUA avertizează în legătură cu ''ameninţarea'' iraniană, ''dezvăluind'' noi arme (Foto/Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Statele Unite ale Americii (SUA) ''au dezvăluit'' joi noi arme prezentate drept ''dovezi ale proliferării rachetelor iraniene'' şi au avertizat în legătură cu ''ameninţarea'' crescândă ce-o reprezintă, în opinia Washingtonului, Iranul în Orientul Mijlociu, relatează AFP.

De la baza militară Anacostia din Washington, reprezentantul special al diplomaţiei americane pentru Iran, Brian Hook, a ţinut o conferinţă de presă în mijlocul mai multor arme, acolo unde guvernul american a prezentat deja în urmă cu aproape un an resturile unei rachete iraniene trase, potrivit lui, de către rebelii houthi din Yemen asupra Arabiei Saudite.

(w670)

,,Sprijinul Iranului faţă de combatanţii houthi a crescut'' de un an, precum şi ''inventarul acestei expoziţii'', a dat asigurări diplomatul, arătând o rachetă sol-aer Sayyad-2C, rachete ghidate antitanc sau o dronă Shahed 123.

Aceste arme ''ilustrează rolul distrugător al Iranului în regiune'', a afirmat Hook denunţând ''angajarea constantă a Iranului de a înarma în continuare mai mult un număr tot mai important de miliţii aliate''.

,,Ameninţarea iraniană creşte şi riscurile de escaladare în regiune se acumulează'', a insistat Hook.

Emisarul a pus accentul pe necesitatea de a rezolva conflictele în Orientul Mijlociu, îndeosebi în Yemen, într-un moment în care convorbiri de pace ar putea demara la începutul lui decembrie. Împotriva rebelilor houthi ''finanţaţi, înarmaţi şi antrenaţi'' de către Teheran, potrivit Washingtonului, o coaliţie condusă de Arabia Saudită şi sprijinită militar de armata americană susţine guvernul yemenit.

(w670) 

Pentru a pune capăt acestui sprijin pentru Ryad, Congresul SUA ameninţă că va vota o rezoluţie, care a trecut miercuri de un prim obstacol, în pofida opoziţiei guvernului lui Donald Trump.

Brian Hook a insistat din nou asupra riscului pe care Iranul îl reprezintă în conflictul yemenit. ''Iranul nu are nici un interes legitim în Yemen, în afară de extinderea influenţei sale şi de crearea unui coridor de control şiit'', a mai spus el. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel