SUA au semnat un acord militar pe zece ani cu Marocul

Eduard Pascu / 05 oct 2020 / 08:48

Statele Unite și Maroc au semnat vineri un acord care vizează consolidarea cooperării militare și a pregătirii militare a regatului nord-african în următorul deceniu.

Secretarul apărării SUA, Mark Esper, a semnat acordul pe 10 ani cu ocazia unei vizite de două zile în Maroc, ultima sa oprire într-un turneu în Africa de Nord, care a început săptămâna aceasta în Tunisia, unde a fost semnat și un acord militar.

O altă țară vizitată în acest turneu a fost Algeria. Aici, primul secretar american al apărării s-a întâlnit cu liderii politici, cu președintele Abdelmadjid Tebboune și cu șeful armatei, generalul Saïd Chengriha. Nu au fost furnizate informații cu privire la un acord militar, dar secretarul apărării SUA ar fi discutat despre extinderea cooperării în materie de securitate și a problemelor de securitate în regiunea Sahel, chiar la sud de Algeria. SUA consideră Algeria un aliat major în lupta împotriva terorismului, transmite MilitaryTimes.

Marocul este un aliat important al NATO. Acordul militar „servește drept foaie de parcurs pentru cooperarea în domeniul apărării și își propune să consolideze parteneriatul strategic dintre cele două țări și să sprijine obiectivele de securitate comune”, potrivit unui comunicat emis de Ministerul de Externe al Marocului.

Acordul se axează pe „consolidarea obiectivelor comune de securitate, în special îmbunătățirea gradului de pregătire militară”, a declarat Comandamentul General al Forțelor Armate Regale marocane.

Citește și: Mark Esper încheie un important acord de cooperare militară între SUA şi Tunisia

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy