SUA au sechestrat patru petroliere iraniene pe motiv că încalcă embargoul

Eduard Pascu / 14 aug 2020 / 10:30

Administrația americană a confiscat navele cisternă care ar putea transporta petrol iranian pe motiv că au încălcat sancțiunile împotriva Teheranului, potrivit Wall Street Journal.

Cele patru petroliere - Luna, Pandi, Bering și Bella - au fost confiscate în ultimele zile în apele internaționale pentru încălcarea sancțiunilor impuse de administrația președintelui american Donald Trump și sunt în prezent în drum spre Houston, au spus oficiali americani sursei citate, transmite Anadolu.

În iulie, procurorii americani au intentat un proces pentru confiscarea încărcăturii a patru petroliere pe care Iranul le-a expediat în Venezuela, urmărind să împiedice vânzarea de petrol de către Iran. Economia Iranului, dependentă în mod tradițional de exporturile de petrol, a scăzut în ultimii ani, prin sancțiunile economice impuse de SUA.

Tensiunile dintre Iran și SUA s-au accentuat după ce Trump a anunțat, în mai 2018, o ieșire unilaterală din acordul nuclear iranian din 2015 și a reimpus sancțiunile eliminate de Barack Obama.

Industria petrolieră iraniană a fost afectată puternic de aceste sancțiuni, după ce multe țări au redus importurile de petrol din Iran, temându-se de o reacție a SUA.

Citește și: Washingtonul ordonă confiscarea a patru petroliere iraniene destinate Venezuelei

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy