SUA au publicat imagini cu parașutiștii americani care au participat la misiuni de desant aerian în România (VIDEO)

Sursă foto: 82nd Airborne Division
Sursă foto: 82nd Airborne Division

Departamentul Apărării al Statelor Unite a publicat pe contul de Twitter un filmuleț cu soldații americani care au participat la exercițiul de parașutare din România. 

La exercițiu au participat mai multe state, iar aliații au simulat o operațiune de desant aerian într-un teritoriu ostil. În filmulețul publicat de Pentagon, care are aproximativ un minut, se poate observa că au fost parașutate inclusiv vehicule militare.

 

Amintim că, potrivit MApN, pe timpul exercițiului Swift Response 21/Defender Europe 21, care s-a desfășurat în perioada 1 – 15 mai, Divizia 82 Aeropurtată americană (82nd Airborne Division) a executa trei operații aeropurtate multinaționale pentru a demonstra capacitatea strategică de reacție, interoperabilitatea și determinarea de a sprijini Alianța Nord-Atlantică.

În acest context, aproximativ 7.000 de parașutiști militari din Divizia 82 Aeropurtată a SUA și Brigada 6 Aeropurtată din Polonia, precum și din alte nouă state, au executat operații de tip Joint Forcible Entry în Estonia, Lituania și România.

Divizia americană a condus aceste operații prin structuri de comandă înaintate dispuse în România (Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu și Baza Aeriană Boboc). Punctul de greutate, în România, a fost reprezentat de Brigada 6 Aeropurtată poloneză, care a executa, în data de 10 mai, în Boboc, operații Joint Forcible Entry cu trei batalioane multinaționale. Din organica brigăzii au făcut parte și o subunitate românească, generată de Batalionul 495 Parașutiști „Căpitan Ștefan Șoverth”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel