SUA au luat primele măsuri în cazul loviturii de stat din Myanmar

Eduard Pascu / 11 feb 2021 / 09:13
Președintele american Joe Biden și vicepreședintele Kamala Harris, sursă foto: www.joebiden.com
Președintele american Joe Biden și vicepreședintele Kamala Harris, sursă foto: www.joebiden.com

Preşedintele american Joe Biden a anunţat miercuri că SUA vor adopta sancţiuni împotriva militarilor care au dat jos guvernului civil al lui Aung San Suu Kyi în Myanmar şi a cerut încă o dată eliberarea imediată a "doamnei de la Rangoon", informează AFP şi dpa.

"Am aprobat un decret care ne permite să sancţionăm imediat responsabilii militari care au organizat lovitura de stat, interesele lor financiare, precum şi familiile lor apropiate", a declarat Biden în timpul unei scurte alocuţiuni, transmite Agerpres.

Fostul lider de facto al Myanmarului, Aung San Suu Kyi, înlăturată de la putere săptămâna trecută în urma unei lovituri de stat, se află în arest la domiciliu în capitala Naypyidaw.

La începutul săptămânii trecute, militarii au pus capăt brusc fragilei tranziţii democratice într-o ţară care a trăit deja sub conducere militară timp de aproape 50 de ani după obţinerea independenţei în 1948.

Citește și: Lovitura de stat din Myanmar. Cine e generalul Min Aung Hlaing, cel care a arestat președintele țării și a preluat puterea

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy