SUA au facilitat plecarea a patru cetăţeni americani din Afganistan, o premieră după retragerea trupelor americane

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Patru cetăţeni americani au fost evacuaţi luni din Afganistan în cadrul plecărilor facilitate de Statele Unite, în premieră de la retragerea trupelor SUA din această ţară, finalizată la 31 august, a anunţat un oficial din Departamentul de Stat, transmit Reuters şi AFP. Cei patru au ajuns într-un stat învecinat, care nu a fost precizat.

Talibanii au fost puşi la curent cu evacuarea şi nu au împiedicat plecarea celor patru din Afganistan, a mai spus oficialul citat.

Potrivit Agerpres, reprezentantul american Ronny Jackson a afirmat despre cei patru că sunt originari din districtul său din Texas, menţionând pe Twitter că plecarea lor a survenit "după două săptămâni şi multiple încercări periculoase".

Conform oficialilor americani, în Afganistan se mai află circa 100 de cetăţeni americani care au spus că vor să plece din această ţară.

Afganistanul se învecinează cu Pakistan, Tadjikistan, Uzbekistan, Turkmenistan, Iran şi China. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel