SUA au date că Rusia se pregătește să testeze o torpilă cu focos nuclear - CNN

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Drona nucleară subacvatică Poseidon
Drona nucleară subacvatică Poseidon

Statele Unite au urmărit în ultimele săptămâni navele rusești care se pregătesc pentru un posibil test al unei noi torpile cu vârf nuclear.

Potrivit SUA, printre navele care au participat la pregătirea testului nuclear s-a numărat și submarinul cu rachete de croazieră Belgorod, capabil să lanseze vehicule subacvatice fără pilot, inclusiv torpila Poseidon, a declarat pentru CNN un oficial american de rang înalt.

Pe parcursul săptămânii trecute, Statele Unite au înregistrat plecarea navelor rusești de la locul de testare din Marea Arctică și întoarcerea lor în port fără a efectua teste. Informațiile americane consideră că acest lucru poate indica dificultățile tehnice ale rușilor.

Acest lucru poate fi văzut ca parte a imaginii de ansamblu și a practicii militare recente a Rusiei, care a trimis trupe prost antrenate și sub echipate în Ucraina. Industria militară a Rusiei trece prin momente dificile și vedem, de asemenea, că sancțiunile occidentale asupra bunurilor militare de înaltă tehnologie au efect și ar trebui continuate”, potrivit unei surse CNN.

Statele Unite consideră că Rusia poate repeta încercarea de a testa torpila, dar notează că apele din zonă vor începe în curând să fie acoperite cu gheață, ceea ce va limita intervalul de timp pentru o astfel de operațiune.

Torpila Poseidon este un vehicul subacvatic nuclear fără pilot capabil să transporte atât muniții convenționale, cât și nucleare. Propulsia nucleară îi oferă lui „Poseidon” o rază de acțiune aproape nelimitată. Oficialii americani au indicat anterior că scopul principal al „Poseidon” este acela de a provoca un tsunami nuclear pe scară largă menit să inunde și să iradieze orașele de coastă ale SUA.

Dezvoltarea lui „Poseidon” a durat ani de zile, potrivit evaluărilor oficialilor NATO. Se crede că unele teste au fost efectuate încă din 2015, dar nu au existat niciodată lansări de la Belgorod. La începutul lunii octombrie, serviciile de informații NATO, potrivit presei, i-au avertizat pe Aliați cu privire la un posibil test al unei super-torpile .

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel