SUA au blocat recrutarea de către Rusia a membrilor YPG/PKK din Siria

Eduard Pascu |
Data publicării:

Eforturile Rusiei de a forma unități militare în provincia Al-Hasakah din Siria au fost blocate de SUA, potrivit unor surse locale, transmite agenția Anadolu.

Moscova și Washingtonul continuă să se lupte pentru a pelua controlul la est de râul Eufrat, transmite sursa citată. Rusia încercă să recruteze insurgenți din milițiile locale din orașele Amuda și Tel Tamer, care sunt ocupate de grupul terorist YPG/PKK, au declarat surse locale sub protecția anonimatului din cauza fricii de represalii.

Forțele SUA au luat măsuri după ce Rusia a avansat spre aceste zone în decembrie 2019. Americanii s-au întâlnit cu localnicii de mai multe ori cerându-le să nu se alăture trupelor rusești. Sursa a mai spus că SUA au avertizat oamenii că „Rusia îi va folosi pe cei care se alătură lor ca mercenari în Libia". Se pare că Rusia a renunțat la acest plan, deoarece numărul de cereri de aderare la unitățile militare era sub 100. Potrivit acordului din Rusia și YPG/PKK, cei care se înscriu în rânduri ar fi instruiți de organizația teroristă.

 

Influența Rusiei în zonele ocupate de YPG/PKK

 

După ce Turcia a început Operation Peace Spring pe 9 octombrie 2019, împotriva grupării teroriste YPG/PKK, forțele ruse au preluat unele baze abandonate de forțele americane. De atunci, Rusia și-a mărit prezența în bazele din zonele ocupate de YPG/PKK, la est de râul Eufrat. În provincia Al-Hasakah, Raqqa, Manbij și Ayn al-Arab (Kobani), Rusia are 18 baze și 700 de echipamente militare.

Forțele ruse au pătruns în regiune încercând să ajungă în câmpurile petroliere Rmelan la est de Qamishli, dar soldații americani i-au împiedicat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel