SUA au aprobat tratarea soldaților ucraineni răniți pe front în spitalul militar american Landstuhl din Germania

Photo: Landstuhl Reginal Medical Center @U.S. Army
Photo: Landstuhl Reginal Medical Center @U.S. Army

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a aprobat tratarea în spitalul militar american din Germania a unor soldaţi ucraineni răniţi în războiul cu Rusia, relevă o notă informativă obţinută de CNN şi confirmată de doi oficiali americani. 

Potrivit notei, maxim 18 soldaţi ucraineni pot fi trataţi în acelaşi timp la Centrul Medical Regional Landstuhl, spital din Germania unde sunt trataţi soldaţii americani răniţi în misiuni combatane.

Secretarul american al apărării a dispus în mod verbal în luna mai tratarea soldaţilor ucraineni răniţi în spitalul militar american, potrivit notei informative.

Pe 29 iunie, însă, Lloyd Austin a formalizat dispoziţia într-un document numit "Îndrumar privind tratamentul medical acordat soldaţilor ucraineni răniţi". Până acum, la spitalul Landstuhl, situat la aproape 1.000 km distanţă de graniţa ucraineană, nu a ajuns încă niciun soldat ucrainean rănit. "Nu avem niciun soldat ucrainean în tratament la Landstuhl", a declarat pentru CNN un oficial al Comandamentului SUA în Europa, potrivit celor de la Radio România Actualități.

Tot în cursul zilei de ieri, Statele Unite au cerut Ucrainei să aleagă un procuror general credibil care să-l înlocuiască pe cel demis recent, cerând eforturi reînnoite pentru lupta împotriva corupţiei, în contextul în care Kievul încearcă să prevină atacurile ruseşti, relatează Agerpres, citând AFP.

"Ne alăturăm poporului ucrainean pentru a sublinia importanţa unei numiri transparente a unui nou procuror general, cu înaltă calificare şi cu adevărat independent", a declarat presei purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price.

"Independenţa şi imparţialitatea procurorului general sunt cruciale pentru a asigura integritatea eforturilor în acest sens în Ucraina", a adăugat el.

Lupta împotriva corupţiei în Ucraina, o preocupare de lungă durată pentru Statele Unite, este cu atât mai importantă cu cât ţara aflată în război doreşte să adere la Uniunea Europeană, a remarcat Ned Price.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel