SUA au anunțat ajutor militar pentru Ucraina axat pe apărarea antiaeriană: Rachete pentru sisteme Hawk și sisteme Stinger

Darius Muresan |
Data publicării:
Sistem Stinger, foto: US Army
Sistem Stinger, foto: US Army

Casa Albă a anunţat joi un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, care va include şi sisteme de apărare antiaeriană, relatează Reuters.

Jake Sullivan, consilierul pentru securitate naţională de la Casa Albă, a spus că pachetul include "contribuţii semnificative la apărarea antiaeriană", cum ar fi rachete pentru sistemele Hawk de apărare antiaeriană, precum şi sisteme americane Avenger de apărare antiaeriană care vin echipate cu rachete Stinger.

În acelaşi timp, el mai spus că SUA au detectat unele semne că forţele ruse ar pregăti o retragere din oraşul ucrainean Herson.

Sullivan a atras atenţia totodată că retragerea rusă din unele zone din Ucraina nu înseamnă că războiul se încheie.

El a precizat de asemenea că Washingtonul nu face presiune asupra Ucrainei de a se angaja în demersuri diplomatice cu Rusia în privinţa războiului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel