SUA au amânat aprobarea unui pachet de asistență militară de 200 de milioane de dolari pentru Ucraina

Ionel Copcea |
Data publicării:

Potrivit postului de televiziune american NBC, care citează surse bine informate, Administrația americană a amânat furnizarea către Ucraina a unui pachet de ajutor militar în valoare de 200 de milioane de dolari, care fusese pregătit în avans.

Postul de televiziune american a informat, pe 11.12.2021, că alocarea acestui pachet de ajutor militar trebuia să fie anunțată în mod oficial în cursul acestei săptămâni, dar Casa Albă a decis să amâne o hotărâre finală în această problemă.

Administrația americană intenționează ca, în acest fel, “să acorde mai mult timp eforturilor diplomatice de atenuare a tensiunilor de la granița ruso-ucraineană”, unde există suspiciuni privind pregătirea unei invazii a Rusiei împotriva Ucrainei.

Deocamdată, nu este clar ce trebuia să includă pachetul de ajutor militar de 200 de milioane de dolari destinat Ucrainei. După anumite surse, Ucraina a solicitat sisteme de apărare antiaeriană, rachete antinavă, rachete antitanc Javelin, mijloace de contramăsuri electronice, sisteme de radiolocație, muniție de artilerie și medicamente.

NBC notează faptul că autoritățile de la Kiev au primit un răspuns pozitiv la aceste solicitări în urmă cu aproximativ o lună, iar acum “Guvernul ucrainean este confuz și nu înțelege de ce ajutorul nu a sosit, așa cum se aștepta”.

Sursele postului de televiziune american consideră că liderii de la Casa Albă vor folosi acest ajutor ca un mijloc de presiune asupra Moscovei, urmând să fie livrat Ucrainei în situația în care Rusia va continua să adopte măsuri militare împotriva acesteia.

Anterior, în cursul acestei săptămâni, consilierul președintelui american pentru securitate națională, Jake Sullivan, a declarat că Joe Biden i-a spus președintelui rus, Vladimir Putin, că, în cazul în care Rusia va lansa un atac împotriva Ucrainei, SUA vor impune sancțiuni dure împotriva Moscovei și vor extinde ajutoarele militare către statul ucrainean.

Cu toate acestea, o parte din armele de calibru mic și muniția prevăzute într-un pachet de ajutor militar în valoare de 60 de milioane de dolari, convenit anterior, a ajuns în Ucraina în această săptămână. Restul pachetului ar urma să fie livrat la începutul anului viitor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel