SUA ar putea trimite drone militare în mai multe baze de pe coasta Africii de Vest pentru a lupta împotriva Al Qaeda

Nicolae Iordan |
Data actualizării: | Data publicării:
Dronă RQ-4 Global Hawk, sursă foto: US Air Force
Dronă RQ-4 Global Hawk, sursă foto: US Air Force

SUA evaluează utilitatea bazelor aeriene situate în Africa de Vest în lupta împotriva Al Qaeda și a Statului Islamic.

Statele Unite intenționează să desfășoare drone militare în mai multe baze de-a lungul coastei Africii de Vest, ca parte a unui efort urgent de a opri avansul al Qaeda și al Statului Islamic în regiune. Acest lucru a fost făcut public de oficiali din Statele Unite și din mai multe țări africane, citați de cotidianul Wall Street Journal”.

Potrivit informațiilor Statele Unite au purtat discuții preliminare pentru a opera drone de recunoaștere în bazele aeriene din Ghana, Coasta de Fildeș și Benin, țări care se învecinează cu Oceanul Atlantic.

Relativ stabile și prospere, cele trei țări de coastă, împreună cu Togo, se trezesc acum amenințate de militanții islamiști care avansează spre sud din Mali, Burkina Faso și Niger, trei națiuni chinuite de conflictele din Sahel, centura semi-deșertică de la sud de Sahara.

Potrivit ziarului, negocierile semnalează o "repliere militară" a Statelor Unite, care de ani de zile au folosit comandouri și drone armate alături de forțele franceze în încercarea de a securiza țările din regiune.

Sahelul este în prezent centrul celei mai active insurgențe islamiste din lume: din 2017, în jur de 41 de mii de oameni au fost uciși din cauza violențelor jihadiștilor din Mali, Burkina Faso și Niger, iar haosul a creat un vid de securitate în care a intrat și Rusia, adâncindu-și legăturile politice și militare în regiune.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel