SUA aprobă pachetul de sprijin pentru avioanele F-35 ale Coreei de Sud

Eduard Pascu |
Data publicării:

Guvernul american a aprobat un contract de 675 de milioane de dolari pentru susținerea flotei de avioane F-35 din Coreea de Sud, transmite flightglobal.com

Pachetul de vânzări militare externe include suport pentru aeronave, motoare, arme, piese de schimb, software, instruire și alte elemente. Acestea vin în urma unei cereri din partea Seulului.

„Vânzarea propusă va susține activitatea de zbor și întreținere a flotei de avioane F-35 a Republicii Coreea. Va îmbunătăți sustenabilitatea și va continua sprijinul pentru flota F-35. Republica Coreea nu va avea dificultăți în a absorbi acest sprijin în forțele sale armate”, spune Defense Security Cooperation Agency.

Principalii contractori care sunt vizați sunt Lockheed Martin și Pratt & Whitney, compania care produce motorul tip F135 cu care sunt echipate avioanele F-35.

Coreea de Sud este în proces de preluare a 40 de aeronave de luptă F-35A. Până în prezent Forța Aeriană a Republicii Coreea are 11 avioane F-35 în funcțiune.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel