SUA aplică primele sancțiuni decise de Administrația Biden împotriva Iranului, pentru apărarea drepturilor omului

Eduard Pascu |
Data publicării:

Executivul american, care sub conducerea preşedintelui Joe Biden doreşte să revină la acordul nuclear iranian, a anunţat marţi primele sancţiuni care vizează oficiali iranieni invocând apărarea drepturilor omului, transmite AFP.

Este vorba de doi membri aparţinând Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică iraniană, care au interdicţia de a intra pe teritoriul SUA pentru rolul jucat în interogatoriile dure ale unor deţinuţi, transmite Agerpres.

"Astăzi, la Consiliul Drepturilor Omului de la Geneva, ne-am exprimat în mod clar îngrijorarea cu privire la abuzurile pentru care guvernul iranian continuă să fie responsabil faţă de cetăţenii săi, inclusiv detenţia nedreaptă a mult prea multor persoane, în condiţii deplorabile", a declarat, într-un comunicat, secretarul de stat american Antony Blinken.

"Vom continua să luăm în considerare toate mijloacele adecvate pentru ca cei responsabili pentru abuzuri şi încălcări ale drepturilor omului în Iran să fie traşi la răspundere", a adăugat Blinken.

Administraţia Biden a promis că va reveni la acordul nuclear cu Iranul din 2015, din care preşedintele Trump a retras SUA în 2018, dacă Teheranul revine la respectarea angajamentelor asumate în acest cadru.

În acest scop şi în temeiul acestui acord, noul executiv american va trebui să ridice sancţiunile economice reinstaurate în 2018.

Pe de altă parte, administraţia Biden s-a angajat să continue să facă presiuni asupra Iranului pe alte dosare, inclusiv cel vizând respectarea drepturilor omului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel