Statele Unite au anunț un nou ajutor militar în valoare de 375 de milioane de dolari pentru Ucraina

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Transport american de sisteme portabile Javelin în Ucraina, foto: U.S. Army
Transport american de sisteme portabile Javelin în Ucraina, foto: U.S. Army

Departamentul de Apărare al SUA a anunțat pe 21 mai un nou pachet de sprijin militar pentru Ucraina, în valoare de 375 de milioane de dolari, menit să ajute forțele ucrainene „să reziste în război și să respingă agresiunea neprovocată a Rusiei”.

Cel mai recent pachet include muniție suplimentară pentru lansatoarele de rachete HIMARS și proiectile de artilerie, precum și rachete antitanc Javelin și sisteme portabile antitanc AT-4.

Într-o declarație oficială, Pentagonul a subliniat că SUA vor continua să lucreze cu aliații și partenerii săi pentru a ajuta Ucraina să-și îndeplinească „nevoile imediate pe câmpul de luptă și cerințele de asistență de securitate pe termen lung”.

Anunțul noului pachet de ajutor militar vine la foarte scurt timp după ce președintele american Joe Biden s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski la Summitul G7 de la Hiroshima, Japonia.

Zelenski a scris într-o postare pe Twitter că cei doi au discutat despre continuarea cooperării pentru a consolida apărarea Ucrainei, precum și privind formula ucraineană pentru pace și proiecte de reconstrucție.

Zelenski i-a mulțumit lui Biden pentru recentul anunț, precizând că ajutorul militar primit de Ucraina de la SUA însumează acum aproximativ 37 de miliarde de dolar.

Într-o declarație separată, Casa Albă a informat că Biden a exprimat disponibilitatea țării sale de a ajuta Ucraina să satisfacă atât nevoile imediate pe câmpul de luptă, cât și capacitatea pe termen lung de a apăra țara împotriva agresiunii ruse. De asemenea, s-a precizat că cei doi au discutat și despre sprijinul american pentru un efort comun cu aliații de a antrena piloți ucraineni pe avioane de luptă occidentale, inclusiv F-16.

Potrivit ultimelor informații, Biden ar fi anunțat deja în fața liderilor G7 că sprijină inițiativa comună de instruire a piloților ucraineni cu avioane de luptă moderne, inclusiv F-16..

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel