SUA anunţă că vor investi un miliard de dolari în proiecte energetice în ţările Iniţiativei Celor Trei Mări

Eduard Pascu |
Data publicării:

Statele Unite menţin angajamentele asumate în cadrul Alianţei Nord-Atlantice, a declarat sâmbătă, la Conferinţa de Securitate de la München, secretarul de Stat american, Mike Pompeo, anunţând finanţare pentru Iniţiativa celor Trei Mări, la care participă şi România.

"Sunt bucuros să anunţ că afirmaţiile despre moartea alianţei transatlantice sunt mult exagerate. Occidentul câştigă. Noi câştigăm împreună", a declarat Mike Pompeo, potrivit Süddeutsche Zeitung şi Radio Free Europe / Radio Liberty, în discursul rostit la Conferinţa de Securitate de la München. "Occidentul câştigă, libertatea şi democraţia câştigă", a subliniat secretarul de Stat american, criticând naţiuni autoritariste precum Rusia şi China.

Statele Unite vor finanţa proiecte energetice în valoare de un miliard de dolari în ţări din Europa Centrală şi de Est pentru a le consolida independenţa energetică în faţa Rusiei, a anunţat sâmbătă, la Conferinţa de Securitate de la Munchen, secretarul de stat american Mike Pompeo, relatează AFP.

"În semn de susţinere a suveranităţii, prosperităţii şi independenţei energetice a prietenilor noştri europeni (...), SUA intenţionează să acorde finanţări de până la un miliard de dolari ţărilor din Europa Centrală şi de Est membre ale Iniţiativei Celor Trei Mări", care reuneşte 12 state din Uniunea Europeană, a declarat el.

"Vrem să stimulăm investiţiile sectorului privat în sectoarele lor energetice pentru a proteja libertatea şi democraţia în lume", a adăugat şeful diplomaţiei americane.

Din Iniţiativa Celor Trei Mări, lansată în 2015, fac parte 12 ţări de la Marea Baltică, Marea Adriatică sau Marea Neagră: Austria, Bulgaria, Cehia, Croaţia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia, Slovenia şi Ungaria, transmite Agerpres.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel