SUA amenințate că vor primi "o palmă dură" dacă vor ataca navele iraniene

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Purtătorul de cuvânt al forțelor armate iraniene, generalul de brigadă Abolfazl Shekarchi (stânga)
Purtătorul de cuvânt al forțelor armate iraniene, generalul de brigadă Abolfazl Shekarchi (stânga)

Purtătorul de cuvânt al Statului Major al Forțelor Armate Iraniene a avertizat SUA că la o posibilă confruntare navală cu Iranul, americanii vor primi „o palmă dură” în cazul violării apelor teritoriale ale Iranului, transmite agenția Tasnim.

În cadrul unui interviu televizat, generalul de brigadă Abolfazl Shekarchi a acuzat SUA că au provocat perturbări în Golful Persic și în țările regionale. El a respins, de asemenea, amenințarea recentă a președintelui american, Donald Trump, potrivit căreia US Navy va distruge navele iraniene, spunând că face parte din „războiul psihologic”, cu scopul de a atrage atenția publicului înaintea alegerilor prezidențiale americane.

Săptămâna trecută, Donald Trump a anunțat că a autorizat US Navy să tragă asupra navelor iraniene care  „hărțuiesc” navele americane pe mare.

Generalul Shekarchi a avertizat SUA să se gândească la consecințele unei astfel de acțiuni, spunând: „Americanii trebuie să cunoască dinainte, și știu bine asta, că dacă fac cel mai mic act de agresiune împotriva apelor teritoriale ale Republicii Islamice sau intereselor noastre, vor primi o palmă mai grea decât înainte.”

"Nu este o glumă când vine vorba de apărarea țării noastre", a subliniat generalul. "În astfel de circumstanțe, dacă SUA fac o posibilă greșeală vor primi o palmă din partea Iranului".

Comentariile sale au venit după ce Statul Major General al Forțelor armate iraniene a spus că prezența forțelor americane în regiune este principala cauză a insecurității pentru țările regionale, avertizând că orice mișcare provocatoare a SUA va atrage un răspuns dur din partea forțelor militare ale Iranului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel