SUA acordă un nou ajutor militar Ucrainei. Pe listă figurează obuziere de 155 mm și drone tactice Phoenix Ghost

Costea Cătălin |
Data publicării:
O dronă Phoenix în timpul unei misiuni în Kosovo. Sursă foto: Wikipedia
O dronă Phoenix în timpul unei misiuni în Kosovo. Sursă foto: Wikipedia

Președintele Joe Biden a anunțat pe 21 aprilie o nouă tranșă în valoare de 800 de milioane de dolari pentru a ajuta Ucraina să lupte împotriva invaziei ruse și a cerut Congresului să aprobe asistența suplimentară.

Noul pachet militar include artilerie grea, drone și muniții pentru forțele ucrainene angajate în lupta tot mai intensă pentru regiunea Donbas din estul Ucrainei.

Biden a anunțat, de asemenea, că toate navele afiliate Rusiei vor fi interzise în porturile americane.

„Săptămâna viitoare, va trebui să trimit Congresului o cerere suplimentară de buget pentru a menține ritmul de furnizare a armelor și munițiilor”, a declarat Biden, în timp ce Congresul a semnalat că este receptiv la noi solicitări și că este conștient de necesitatea unor ajutoare suplimentare pentru ucraineni.

Președintele american a vorbit despre noua asistență militară și despre situația din Ucraina la câteva ore după ce președintele rus Vladimir Putin a anunțat victoria trupelor ruse în orașul strategic Mariupol.

Într-o scurtă declarație, Biden a catalogat declarațiile lui Putin privind Mariupolul drept „îndoielnice”.

De asemenea, noul ajutor american vine în contextul în care, la începutul acestei săptămâni, premierul canadian Justin Trudeau a declarat că țara sa va trimite artilerie grea în Ucraina, iar  premierul olandez Mark Rutte i-a transmis președintelui Volodimir Zelenski că Țările de Jos vor trimite mai mult armament greu, inclusiv vehicule blindate.

 

SUA trimit în Ucraina 72 de obuziere și 120 de drone Phoenix Ghost

 

Noua tranșă de asistență militară americană este de așteptat să includă 72 de obuziere de 155 mm, 144.000 de proiectile de artilerie, 72 de vehicule folosite pentru tractarea obuzierelor și peste 120 de drone tactice Phoenix Ghost.

Cele 72 de obuziere se adaugă celor 18 anunțate săptămâna trecută și aflate deja în proces de transfer spre Ucraina.

Un înalt oficial american al apărării a declarat că pregătirea personalului ucrainean pentru operarea obuzierelor americane de 155 mm a început într-o țară europeană din afara Ucrainei.

Miercuri, în cadrul unei întâlniri a reprezentanților militari naționali cu grupului de la Casa Albă, Biden i-a lăudat pe oficialii militari americani pentru munca „excepțională” depusă pentru înarmarea Ucrainei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel