Rușii anunță că Su-57 intră în producție de serie. Prima aeronavă va fi livrată în decembrie

Eduard Pascu / 03 noi 2020 / 08:53

În luna decembrie este programată prima livrare a noului avion de generația a 5-a Su-57 către Forțele Aeriene Ruse marcându-se astfel intrarea în producția de serie.

"Ministerul Apărării va primi primul Su-57 produs în serie în luna decembrie a acestui an, iar alte patru avioane în 2022", transmite TASS care citează o sursă din industria de apărare.

Ulterior, vor fi livrate 15 avioane pe an mai precizează sursa citată. „Ca urmare, contractul semnat în 2019 pentru livrarea a 76 de avioane Su-57, până în 2028, va fi îndeplinit cu siguranță la timp”, mai precizează rușii.

Su-57 este un avion multi-rol despre care Rusia afirmă că ar fi de generația a 5. Moscova afirmă că Su-57 dispune de tehnologie stealth și este dotat cu cele mai moderne echipamente radio-electronice.

Rușii anunță încă că marea problemă a motoarelor a fost rezolvată prin dezvoltarea unei noi generații de moatoare.

Problemele avionului Su-57 în ceea ce privește motorizarea sunt cunoscute. Rușii au ajuns la concluzia că motorul Saturn AL-41F pur și simplu nu este suficient de puternic pentru Su-57. Ei spun însă că au rezolvat problema și dezvoltă astfel noile motoare Saturn Izdeliye 30 proiectate special pentru Su-57. Dar, potrivit tuturor specialiștilor, această dezvoltare ar fi trebuit să dureze ani. 

Su-57 a avut zborul inaugural pe 29 ianuarie 2010. De atunci avionul a suferit o serie de modificări iar motorul inițial a fost înlocuit cu unul mai performant. 

Armamentul avionului este format în special din rachete hipersonice, potrivit rușilor, care amintesc că Su-57 a fost testat cu succes în condiții de luptă în Siria.

Citește și: Rușii reprofilează aeronavele Su-34. Echipajele bombardierelor vor învăța să doboare avioane

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy