Rușii anunță că Su-57 intră în producție de serie. Prima aeronavă va fi livrată în decembrie

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Su-57 rusesc, avion de generația a 5-a. Foto: Ministerul Apărării de la Moscova
Su-57 rusesc, avion de generația a 5-a. Foto: Ministerul Apărării de la Moscova

În luna decembrie este programată prima livrare a noului avion de generația a 5-a Su-57 către Forțele Aeriene Ruse marcându-se astfel intrarea în producția de serie.

"Ministerul Apărării va primi primul Su-57 produs în serie în luna decembrie a acestui an, iar alte patru avioane în 2022", transmite TASS care citează o sursă din industria de apărare.

Ulterior, vor fi livrate 15 avioane pe an mai precizează sursa citată. „Ca urmare, contractul semnat în 2019 pentru livrarea a 76 de avioane Su-57, până în 2028, va fi îndeplinit cu siguranță la timp”, mai precizează rușii.

Su-57 este un avion multi-rol despre care Rusia afirmă că ar fi de generația a 5. Moscova afirmă că Su-57 dispune de tehnologie stealth și este dotat cu cele mai moderne echipamente radio-electronice.

Rușii anunță încă că marea problemă a motoarelor a fost rezolvată prin dezvoltarea unei noi generații de moatoare.

Problemele avionului Su-57 în ceea ce privește motorizarea sunt cunoscute. Rușii au ajuns la concluzia că motorul Saturn AL-41F pur și simplu nu este suficient de puternic pentru Su-57. Ei spun însă că au rezolvat problema și dezvoltă astfel noile motoare Saturn Izdeliye 30 proiectate special pentru Su-57. Dar, potrivit tuturor specialiștilor, această dezvoltare ar fi trebuit să dureze ani. 

Su-57 a avut zborul inaugural pe 29 ianuarie 2010. De atunci avionul a suferit o serie de modificări iar motorul inițial a fost înlocuit cu unul mai performant. 

Armamentul avionului este format în special din rachete hipersonice, potrivit rușilor, care amintesc că Su-57 a fost testat cu succes în condiții de luptă în Siria.

Citește și: Rușii reprofilează aeronavele Su-34. Echipajele bombardierelor vor învăța să doboare avioane

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel